ÉLŐ: Szvétek László operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

ÉLŐ: László Boldizsár operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. november 1-én, vasárnap a 2017/18-as évad Kamaraénekese, Szvétek László válogat kedvenc áriáiból az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról.

Szvétek László először az ELTE-n, majd a Zeneakadémián sajátította el az énekművészet fortélyait, utóbbin Sólyom-Nagy Sándor irányítása alatt. A diploma megszerzése óta, több mint negyed évszázada az Opera egyik oszlopos tagja, ahol a közönség az operairodalom minden jelentős basszus szerepében láthatta Mozarttól kezdve az olasz, német és orosz operákon át egészen a kortárs művekig, de magyar repertoárja (Erkel, Kodály, Dohnányi, Szokolay, Ránki) is jelentős. Művészetét 2013-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el, az Opera a 2017/18-as évadban választotta Kamaraénekesévé.

A MaszkaBál műsorában Mozart, Verdi és Puccini műveinek tolmácsolása mellett Donizetti egy darabjában megmutatja művészetének komikus oldalát is. Egyik vendége Alexandru Agache lesz, akivel a Rigoletto egyik legsötétebb kettősét adja elő, a meglepetésvendég pedig egy pályakezdő művésznő, aki egy bel canto románccal készül a közvetítés nézőinek. Az est rendezője Aczél András, műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

Műsor:

Mozart: A varázsfuvola – Sarastro F-dúr áriája
Mozart: Szöktetés a szerájból – Osmin „Akasztófa” áriája
Verdi: Simon Boccanegra – Fiesco áriája a Prológusból
Giordano: Andrea Chénier – Gérard monológja – előadja: Alexandru Agache
Puccini: Bohémélet – Colline „Kabát” áriája a IV. felvonásból
Verdi: Rigoletto – Rigoletto és Sparafucile kettőse az I. felvonásból – közreműködik: Alexandru Agache
Donizetti: A csengő – Don Annibale áriája az I. felvonásból

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Emmer László