Sárközi Xénia világhírű muzsikusokkal egy színpadon – Rapszódia Budapesten

Sárközi Xénia világhírű muzsikusokkal egy színpadon – Rapszódia Budapesten

2021. október 15-én, pénteken 19.30-tól különleges koncertre kerül sor Rapszódia címmel a budapesti MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremében.

A Keller András vezette Concerto Budapest és Homoky Gábor hegedűművész egy olyan különleges világot álmodott meg a két világhírű jazz muzsikussal, Roby Lakatos hegedűvirtuózzal és Snétberger Ferenc gitárművésszel, ahol egyszerre jelenik meg a klasszikus szimfonikus és a világzene, miközben mindkét műfaj teljes fényében tündököl, lényük igazi valóját mutatva meg.

Hozzájuk csatlakozik Sárközi Xénia felvidéki operaénekművész, a Magyar Állami Operaház fiatal szoprán szólistája.

 

A „Rapszódia” koncertprogramja a crossover műfajt jeleníti meg a maga legkomplexebb formájában, a legmagasabb művészi színvonalon, a szólisták és a zenekar különleges kombinációkban történő játékával. Az így kialakuló zenefolyam, amellett, hogy az újdonság erejével hat, kikapcsolódást nyújt, kiváló alkalmat biztosít az elmélyülésre, saját magunk felfedezésére is.

A színes, különleges műsorban a magyar - cigány eredetű zenék eljutnak egészen a jazz és a rock világáig. A crossover jól jelképezi, hogy a különböző műfajú zenéket előadó művészek játékukban mennyire tisztelik egymás kultúráját, különböző karakterét és éppen erre alapozva tudnak jól és egymást kiegészítve együttműködni. Enescu, Liszt, Brahms, Sarasate vagy épp Elvis? Most kiderül, hogy sokkal több közös van bennük, mint azt elsőre gondolnánk.

A koncert állandó főszereplője a Concerto Budapest mellett az Old Sounds együttes. Tagjai: Dráfi Kálmán, Ruszó István, Németh Oszkár, Rácz László, Cséki Kálmán. Az együttest Homoky Gábor alapította - aki a Concerto Budapest szólamvezető művésze és koncertmestere, a Keller Quartet tagja - egy rendkívül sokoldalú muzsikus, énekel, hegedül és egy elektromos brácsán gitározik.

 

A belépő 3300 és 9900 forint között kapható. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Közreműködők

Keller András és a Concerto Budapest
Snétberger Ferenc
Sárközi Xénia
Roby Lakatos
Homoky Gábor és az Old Sounds: Kálmán Dráfi, Oscar Nemeth, Laci Rácz, Kalman Cseki

 

Műsor

Liszt: 2. magyar rapszódia
Boulanger: Avant de mourir (Cséki Kálmán feldolgozása)
Roby Lakatos: Mama
Bihari: Mikor a pénze elfogyott (Cséki Kálmán feldolgozása)
Snétberger Ferenc: 1. rapszódia
Snétberger Ferenc: In Memory of My People - Tánc

Enescu: 1. román rapszódia
Sarasate: Carmen-fantázia
Old Sounds: The Elvis Medley
Roby Lakatos: The Bird in the Dust
Old Sounds: Carpathian Rock Medley
Brahms: Zongoranégyes, op. 25 - Rondo alla zingarese (Arnold Schönberg átirata)

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Marjai Judit