A Berka és Tázló online koncertje a Fonóból

A Berka és Tázló online koncertje a Fonóból

2020. december 9-én, szerdán 20.00 órától a Berka együttes és Szlama László, valamint a Tázló együttes és Tímár Sára online koncertjére kerül sor a Fonó Budai Zeneházból.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

Berka Együttes

A 2008-ban alakult Berka tagjai az igen változatos moldvai csángó dallam- és táncrepertoárral az elmúlt évtizedben sokat foglalkoztak. E tájegység iránti szeretetüket és tiszteletüket immár egy évtizede tartó, kéthetente megrendezésre kerülő táncházsorozatukkal igyekeznek kifejezni. Repertoárjukban nem csak a „klasszikus” moldvai dallamok, hanem eldugott, kisebb falvak feledésbe merült, még nem hallott dallamai is helyet kapnak.

A zenekar tagjai
Tóth Dorottya – ének, Barna György - hegedű, Endrődi Szabolcs – furulya, kaval, Szalai-Gindl János – furulya, kaval, tilinkó, Walch Márton – dob

Vendég: Szlama László kobzás.

 

Tázló Együttes

A budapesti Tázló együttes több évtizede gyűjtji, tanulja és játsza a Kárpátokon túl élő moldvai magyarság hagyományos zenéjét, nagy gondot fordítva az eredeti játékmód és stílus elsajátítására. Muzsikájuk a csángó dallamokból szabadon építkezik. Feldolgozásaikban a hagyományos zenei anyag modern hatásokkal ötvöződik.

A zenekar tagjai:
Draskóczy Lídia – hegedű, Sófalvi Kiss Csaba – furulya, kaval, tilinka, Németh László – koboz, Benke Félix – dob, levélsíp, doromb, tilinka, Enyedi Ágnes -ének

Vendég: Tímár Sára énekes.

ATEMPO.sk