Senior Big Band koncert különleges vendégekkel online a Müpából

2020. december 9-én, szerdán 20.00 órától a László Attila gitáros vezette Senior Big Band ad koncertet a budapesti Müpából. Közreműködik többke között Harcsa Veronika, Szolnoki Péter és Gyémánt Bálint is.

A koncertet online közvetítik, így bárhonnan részesei lehetünk az élménynek.

ITT NÉZZÉTEK ONLINE

 

A László Attila vezette Senior Big Band már nem egyszer hozott különleges produkciót a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe: korábban Miroslav Vitous bőgőssel, Patti Austin énekesnővel, a hazai jazzélet díváival és a Jazz Showcase kiemelkedő tehetségeivel is ünnepi hangulatot varázsoltak. Most a karácsony közeledtét is ünneplik - meg egyszerűen csak az élőzenét a pandémia idején. Méghozzá remek énekes és hangszeres szólisták közreműködésével, sodró lendületű hangszerelésekkel, felfedezésre váró és jól ismert melódiákkal.

A Senior Big Band változó összetételű nagyzenekar, melynek minden posztján kiemelkedő muzikalitású, jellemzően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett zenészek foglalnak helyet. A zenekar vezetője minden esetben László Attila, aki az LFZE-n évtizedek óta oktat big band gyakorlatot. Az est műsorán a legjobb amerikai nagyzenekari tradíciókat idéző hangszereléseket élvezhetjük, úgymint George Gershwintől az I Got Rhythm, de lesznek kevésbé ismert darabok is, mind-mind big band-csemege.

A szólisták is testhezálló feladatokat kapnak: Harcsa Veronika saját szerzeményt énekel jól ismert társával, Gyémánt Bálint gitárossal, illetve tőle nem megszokott módon karácsonyi dalt is előad majd. Ahogy Szolnoki Péter is megidéz egy, az interneten több mint ötszázmilliószor megtekintett popörökzöldet - swinges lüktetéssel. Bő két héttel karácsony előtt természetesen nem maradhatnak el az adventi hangulatot árasztó kompozíciók, de ezeknél is inkább a briliáns aranzsmanok hódítanak majd, nem a mértéktelen száncsengőcsilingelés.

művészeti vezető, gitár
László Attila

Közreműködők:
ének: Harcsa Veronika, Szolnoki Péter
gitár: Gyémánt Bálint, ifj. Tóth István

altszaxofon
Borbély Mihály
Kollmann Gábor
Ludányi Tamás

tenorszaxofon
Mester Dániel, Csejtei Ákos

baritonszaxofon
Zana Zoltán

trombita
Csizmadia Dávid
Pecze Balázs
Ducsai Szabolcs
Koós-Hutás Áron

harsona
Schreck Ferenc
Csapó Krisztián
Korb Attila
Nagy Viktor Dániel

zongora
Oláh Krisztián

basszusgitár
Fonay Tibor

dob
Csízi László

ATEMPO.sk