Schöck Atala operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. december 13-án, vasárnap a 2016/17-es évad Kamaraénekese, Schöck Atala ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

Schöck Atala 1998-ban nyerte meg a Simándy József Énekversenyt, 2000-ben pedig harmadik helyezést ért el a Magyar Rádió Énekversenyén. Még ugyanebben az évben megszerezte magánénekesi diplomáját a Zeneakadémián. Szeged és Budapest után hamarosan Drezda, Frankfurt, Prága, Bécs, Palermo, Torino, Brüsszel, Sevilla, Párizs és Bayreuth közönsége is megismerhette tehetségét. Munkásságát 2017-ben Liszt Ferenc-díjjal ismerték el. Operaszerepei mellett rendszeresen énekel barokk és klasszikus oratóriumokban is.

A MaszkaBálon Purcelltől R. Straussig válogat két és fél évszázad operairodalmából. A műsor egyik vendégfellépője a 2018/19-es évad Kamaraénekese, Sáfár Orsolya, a pályakezdő művész kilétére pedig a közvetítés során derül fény.

Az est művészeti vezetője Magyar Orsolya, műsorvezetője Ókovács Szilveszter, zongorán közreműködik Jean Klára.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Purcell: Dido és Aeneas – Dido búcsúja a III. felvonásból („Thy hand, Belinda... When I am laid in earth”)
Mozart: Titus kegyelme – Sextus rondója a II. felvonásból („Deh, per questo istante solo”)
Wagner: A walkür – Fricka monológja a II. felvonásból („So ist es denn aus, mit den ewigen Göttern”)
Erkel: Hunyadi László – Gara Mária cabalettája a III. felvonásból („Ah, szememben mámor s öröm ragyog”) – előadja: Sáfár Orsolya
Massenet: Werther – Charlotte áriája a III. felvonásból („Va! Laisse couler mes larmes”)
Grieg: Lírai darabok – Gade, Op. 57, No. 2 – előadja: Jean Klára
Saint-Saëns: Sámson és Delila – Delila Tavasz-áriája az I. felvonásból („Printemps qui commance”)
R. Strauss: A rózsalovag – Octavian és Sophie duettje a II. felvonásból / Az ezüstrózsa átadása („Mir ist die Ehre widerfahren”) – közreműködik: Sáfár Orsolya

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Emmer László