Pély Barna online koncertje

2020. december 18-án, pénteken 20.00 órakor Pély Barna ad ingyenes online koncert a budapesti Metro Club Theatre-ből a LiveYu-nak köszönhetően.

ITT NÉZD ONLINE

 

Ezen az energikus koncerten Barna egy gitár, egy lábdob szerű stomp box, és egy looper segítségével válik egyszemélyes zenekarrá. Koncertjeit saját magyar és angol nyelvű szerzeményei mellett néhány feldolgozással fűszerezi.

Pély Barna több, mint 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Az Artisjus díjas énekes-gitáros-dalszerzőt a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

2017 óta szólókarrieje építésén dolgozik. Az elmúlt években Magyarországon kívül jó néhány országban adott koncertet. (Ausztria, Németország, Belgium, Luxemburg, Hollandia, Olaszország, Norvégia, Dánia, Svédország, Svájc, Spanyolország, Szlovénia, Szlovákia, Románia, Lengyelország, Montenegro, Marokkó, Indonézia, Kazahsztán, Üzbegisztán, Amerikai Egyesült Államok) Kiemelném a Hard Rock Café koncerteket: Oslo, Antwerpen, Innsbruck, Jakarta. Illetve meghívást kapott az Almaty-ban és Taskhent-ben megrendezésre kerülő Jazz fesztiválokra. 17 évig pedig a United zenekar („Végső Vallomás”, „Hófehér Jaguár”, „Keserű méz”...) frontembere volt. 6 évig dolgozott rock produkciójával, a B the First-tel.

2003-2006 zsűriként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Tv2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának.
2007-2017 a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének Jazz-ének Szakvezetője.
2016-ban a Dal 2016 (Eurovíziós dalverseny) legjobb 18 dala közé jutott a B the First - You told me that you loved me című dalával, majd A Dal 2020 zsűritagja lett.

2019.január 9-én megjelent a legújabb szólólemeze “Blue Heart” címmel, ami kizárólag új dalokat tartalmaz. A lemezhez a külföldi és a magyarországi turnéin begyűjtött élményei adtak inspirációt. És arról, hogy miért szólóban készült az anyag, azt mondta korábban: „úgy érzem, hogy szólóban azokat az utakat tudom bejárni, amiket zenekarral nem. Gyerekkorom óta zenekarokban zenéltem, így nem volt lehetőségem megtapasztalni például, hogy milyen amikor egyedül kell eldöntenem valamit. Úgy éreztem, ki kell próbálnom, hogy mire vagyok képes egyedül a színpadon.”

Pély Barna énekstílusa, gitárjátéka, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla: hogy ”Ez nem jött át!”.

ATEMPO.sk