Feljött immár az a csillag – Tímár Sára lemezbemutató koncertje online

2020. december 26-án, szombaton 20.00 órától Tímár Sára mutatja be Feljött immár az a csillag című új lemezét a Fonó Budai Zeneházból online.

 

Közreműködik:

Tímár Sára - ének
Szabó Dániel - cimbalom
Bolya Mátyás – koboz
Hargitai-Halászi Lehel - furulya
Nyitrai Tamás - hegedű
Fekete Márton - brácsa
Lelkes András - nagybőgő
Sarkadi-Szabó Alíz - ének

 

ITT NÉZD A KONCERTET

 

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese, aki 2011-ben elnyerte a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi.

Két lemezét (Minek nevezzelek, Református HÁLAÉNEK népzenével) a Zeneakadémián mutatta be teltház előtt. Idén adventben jelent meg legújabb karácsonyi kislemeze, ami a Feljött immár az a csillag címet viseli. Az énekesnő így mesél legújabb lemezéről:

„»Feljött immár az a csillag, keljenek fel kik alusznak!« – csendül fel gyönyörű karácsonyi énekünkben. Az esztendő jeles napjai keretet adhatnak életünknek, rátekinthetünk arra, hol is tartunk a szeretetté válás útján. Ebben a rendben kitüntetett helyen szerepel az év vége, amely mindig egyfajta belső összegzést, lezárást, várakozást, és újrakezdést jelent számomra. Nehezen érkezünk meg abba az állapotba, hogy felfogjuk a valóságát annak, mit jelent Krisztus születése. Nemes Nagy Ágnes verse számomra hűen tolmácsolja ezt a gondolatot, ezért választottam a lemez kezdőszámának. A hangulat a szürke, borongós állapotból halad a fény felé, ahogy a három király is lassan, lépésről-lépésre jut el a bölcsőig. Zeneileg is szerettem volna érzékeltetni ezt a folyamatot, ezért Szabó Dániel segítségével a hagyományos karácsonyi énekek tisztaságát megőrizve, egy új zenei hangzást hívtunk életre, ami kilép a karácsonyi énekekre jellemző, autentikus zenei környezetből".

ATEMPO.sk