Icenap online koncert - Open Music Channel

Icenap online koncert - Open Music Channel

2021. január 14-én, csütörtökön 19.00 órától az organikus, a 90-es évekre és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat idéző Icenap metálbanda ad online koncertet az Open Music Channel live session sorozata keretében.

 

A 2019-es év nyarán állt össze a zenekar, mikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Farkas Zsombor dobos (Red Swamp), Dési Kristóf basszusgitáros és Tóth Martin énekes/gitáros érdeklődő megjelenése után viszont már a legelső próbák során rá kellett jönniük, hogy a másabb hangszerelési irány a nu-metalos és egyéb, a hardcore-tól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is egy új zenekart indokol. Így született meg végül az Icenap. Az elmúlt egy év a folyamatos dalszerzésen és az élő műsor összeállításán kívül két videóklipes kislemez kiadásával (Innerstate és Dispirit, melyet a magyar írásos zenei sajtón kívül az M2 Petőfi TV is bemutatott), valamint egy akusztikus session videó elkészítésével telt.

A zenekar első koncertszezonjában olyan zenekarok társaságában lépett fel, mint a Shell Beach, a Téveszme, vagy a Watch My Dying, ezen kívül az Analog Music Hall által rendezett rock/metál tehetségkutatón a zsűri és közönség szavazatai alapján is az elődöntőjébe jutottak, melynek megrendezése a korlátozások miatt sajnos elhalasztásra került.

Ami a zenei irányt illeti: a cél az, hogy az organikusabb, inkább a kilencvenes évekre és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferálják a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációik között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a My Ticket Home, de akár olyan hatások is, mint Denzel Curry.

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

ATEMPO.sk