Tribute to Joe Henderson - a Modern Art Orchestra online koncertje

Tribute to Joe Henderson - a Modern Art Orchestra online koncertje

2021. január 17-én, vasárnap a Modern Art Orchestra online egyedülálló koncerttel és négy sztárszólistával tiszteleg az idén huszadik éve elhunyt szaxofonoslegenda, Joe Henderson előtt.

Az est vendégelőadói, Bob Mintzer, Tony Lakatos, Rick Margitza és Bolla Gábor nem mindennapi módon jelennek meg, kifejezetten erre az alkalomra készített hang- és videófelvételeik a MAO élő muzsikájába integrálva hallhatók a Budapest Music Centerben.

Az est közös beszélgetéssel indul 19.30-tól, az koncert 20.30-kor kezdődik.

 

Az esemény Joe Henderson, amerikai tenorszaxofonos és zeneszerző nagyzenekari hangszereléseire összpontosít. Az előadás repertoárjának túlnyomó része Henderson Big Band című lemezéről származik. A kilencvenes években alkotott mű négy év alatt készült el és hatalmas érdeklődés övezte a beharangozását, hiszen a zeneszerző addigi életművéből teljes mértékben hiányzott a big band hangzás, amely végül nagyszerűen szólt a több generációból összeválogatott zenekar előadásában. A háromszoros Grammy díjas jazz-ikon pályafutásának legtermékenyebb időszakában készült lemez az utolsó előtti volt a sorban. A legenda 64 éves korában hunyt el betegségben, halálának huszadik évfordulójára emlékezünk idén.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk