Zavaros Eszter és Rezsnyák Róbert operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2021. február 14-én, vasárnap Zavaros Eszter és Rezsnyák Róbert Bálint-napi áriaestjükön a szerelem különböző aspektusait járják körbe a 18-19. század operairodalmának népszerű részleteivel. A műsort az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról az Opera MaszkaBál sorozata keretében 20.00 órától közvetítik élőben online.

 

Zavaros Eszter szoprán tizenhét évesen kezdett el magánéneket tanulni, majd bölcsészkari tanulmányai alatt felvételt nyert a Zeneakadémia énekművész-tanár szakára, ahol 2010-ben szerezte meg diplomáját. Több verseny díjazottja, 2008-ban a Simándy József Énekverseny különdíját nyerte el. A Magyar Állami Operaházban 2013-ban mutatkozott be a Rigoletto egyik kisebb szerepében, később Mozart, Donizetti, Puccini, R. Strauss és Goldmark operáiban is fellépett. Repertoárján nagyoperettek, kortárs művek és számos ritkaság is található. 2015-ben a Dr. Mándi Andor és felesége által alapított díjat mint a legtehetségesebb pályakezdő érdemelte ki.

Rezsnyák Róbert bariton a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2003-ban végzett magánének-művésztanár szakon, egy évvel később operaénekesi diplomáját is megszerezte, azóta pedig a Magyar Állami Operaház állandó fellépője. Olyan neves mesterek kurzusain vett részt, mint Marton Éva vagy Nicholas Clapton, 2003-ban pedig a Wagner Társaság ösztöndíjasa volt Bayreuthban. Repertoárja Mozart, Rossini és Donizetti műveitől kezdve a romantikus operairodalom legjelentősebb alkotásain át a kortárs szerzeményekig terjed, de gyakran hallható oratóriumok szólistájaként, valamint dalesteken.

Az est művészeti vezetője: Magyar Orsolya
Zongorán közreműködik: Bartal László
Műsorvezető: Mona Dániel

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

Műsor:

Mozart: Don Giovanni – Zerlina áriája az I. felvonásból („Batti, batti, o bel Masetto”) – Zavaros Eszter
Erkel: Bánk Bán – Petúr bordala az I. felvonásból („Ha férfi lelkedet egy hölgyre feltevéd”) – Rezsnyák Róbert
Leoncavallo: Bajazzók – Nedda áriája („Qual fiamma avea nel guardo!”) – Zavaros Eszter
Gounod: Faust – Valentin imája a II. felvonásból („Avant de quitter ces lieux”) – Rezsnyák Róbert
Puccini: Bohémélet – Musetta keringője a II. felvonásból („Quando me’n vo”) – Zavaros Eszter
Wagner: Tannhäuser – Wolfram áriája a III. felvonásból („O du, mein holder Abendstern”) – Rezsnyák Róbert
Mozart: A varázsfuvola – Papageno és Papagena kettőse a II. felvonásból („Pa-Pa-Pa-Pa-Papagena”) – Zavaros Eszter és Rezsnyák Róbert

ATEMPO.sk / opera.hu