Lakatos Mónika és a Romengo online koncertje - MEGiNT népművészeti találkozó

Lakatos Mónika és a Romengo online koncertje - MEGiNT népművészeti találkozó

2021. március 6-án, szombaton folytatódik az online megrendezett 12. MEGiNT - Magyarországi Evangélikus Gimnáziumok Népművészeti Találkozója.

A kétévente megrendezésre kerülő találkozó egy olyan alkotótábor, ahol színjátszás, zene, különböző kézműves technikák stb. kapnak szerepet, s az ott készült alkotásokat a tábor végén a készítők bemutatják.

 

Program

Március 6.

19.00 A Romengo Együttes koncertje

 

A Romengo Együttes magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal áll színpadra a zenekar. 2004-es megalakulásuk óta India és Korea mellett a Romengo Európa több mint 20 országában koncertezett, és mindkét albuma bekerült a World Music Charts Europe legjobb tíz lemeze közé.

Lakatos Mónika a Romengo szólistája, 2007-ben Anna Lindh díjban, 2013-ban A Párhuzamos Kultúráért díjban, 2014-ben Nemzetiségekért díjban részesült, 2020-ban pedig WOMEX életműdíjat nyert, és ezzel a világzene legrangosabb nemzetközi tekintélyei közé emelkedett.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk