Shakespeare összes drámája újraértelmezve – online előadás-sorozat (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

Shakespeare összes drámája újraértelmezve – online előadás-sorozat (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

2021. április 14-én, szerda 20.00 online premier keretében három Shakespeare dráma debütál a TRIP Webszínház sorozatból a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

 

A Rómeó és Júlia Erdős Virág átiratában jelenik meg, Tóth Ildikó, Györgyi Anna, László Zsolt, Szikszai Rémusz, Murányi Anna és Bolla Gábor szereplésével. A Szeget szeggel c. drámát Tasnádi István dolgozta át, a szereplők között pedig Hartai Petrát, Szőke Abigélt, Ódor Kristófot és Kovács Mátét láthatjuk. A sort a Lear király zárja Kovács Viktor és Kovács Dominik tolmácsolásában, Láng Annamáriával és Mészáros Bélával a főszerepben.

Shakespeare összes drámáját feldolgozó websorozatot indít a TRIP Webszínháza. A Shakespeare/37 szériában 37 kortárs magyar író értelmezi újjá a drámaíró 37 színművét egy-egy jelenetben, olyan jellemző morális dilemmákat helyezve a középpontba, amelyek a mindannyiunk számára ismerős emberi történetek lélekállapot-változásait, a szereplők tetteit és azok hatásait vizsgálják. Mindezt különleges cinematográfiai megoldásokon keresztül tálalják, közös platformon egyesítve a film és színház jellegzetességeit. Az epizódokat Budapest rejtett, egyedi, alig ismert helyszínein forgatják, így ipari épületek, víztározók, a nyilvánosság elől elzárt házak jelennek meg díszletként.

 

Rómeó és Júlia - Erdős Virág átiratában

Szereplők
Tóth Ildikó
Györgyi Anna
László Zsolt
Szikszai Rémusz
Murányi Anna
Bolla Gábor

 

Szeget szeggel - Tasnádi István újraértelmezésében

Szereplők
Hartai Petra
Szőke Abigél
Ódor Kristóf
Kovács Máté

 

Lear király - Kovács Viktor és Kovács Dominik tolmácsolásában

Szereplők
Láng Annamária
Mészáros Béla

Jelmeztervező: Bartos Letícia
Hangmérnök: Mészáros Gábor, Necz Balázs
Operatőr: Meister Natália Nóra
Animáció: Buda Flóra Anna
Producerek: Csutak Tamás, Herner Dániel, Magács László
Rendező: Magács László

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tartott vetítést követően a www.webszinhaz.com oldalán lehet majd megtalálni az epizódokat, szerdánként mindig újabb résszel kiegészülve.

ATEMPO.sk