Sleep Ritual - iamyank Live Ensemble online koncert

Sleep Ritual - iamyank Live Ensemble online koncert

2021. április 17-én, szombaton 19.00 órai kezdettel az iamyank Live Ensemble ad ingyenes online koncertet Sleep Ritual címmel az Open Music Channel live session sorozata keretében.

 

Iamyank neve első sorban a szóló előadói, produceri tevékenységével, az elektronikus hangzásvilággal fonódott össze. A stúdióban hangzásokkal kísérletezés mellett kezdetektől foglalkoztatta az anyagok hagyományostól eltérő előadásmódjainak lehetősége is. A számítógépet az évek alatt vezérlők, gitár, majd kisebb (trió) és nagyobb (19 fős kamarazenekar) zenekari felállások egészítették ki. A pozitív melankólia, az éteri hangzásvilág pedig állandó ismertetőjegyévé vált. Zeneszerzés közben a saját mentális nehezékei alóli felszabadulást tekinti személyes céljának miközben igyekszik egyensúlyba állítani az intuíció és az intellektus jelenlétét. Előadásai inkább kérdéseket ébresztenek mint választ adnak és nagyobb teret hoznak létre mint amekkorát betöltenek, ezzel szabadon engedve benne a hallgatót.

Az IAMYANK LIVE ENSEMBLE gondolata 2017-ben született, a Művészetek Völgye felkérésének mentén. A felkészülési időszakban, az elektronikus eszközök és effektek mellett yank zenei perspektívájába bekerültek a 20. századi zeneszerzési eljárások, a vonós hangszerek és a zenei ötletek lejegyzésének hagyományos és attól eltérő módjai is.

A felállás debütálása után eljutott a Trafóba, a MüPÁba és a sepsiszentgyörgyi PulzArt fesztiválra is. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon történt fellépésükön készült felvétel pedig 2020-ban meg is jelent ‘Live at CAFe Budapest’ címmel.

Az OMC Live Session keretein belül a zenekar, grafikus kották és saját szabályrendszerek alapján hozza létre az időtlen, folyamatosan változó textúrákat a stúdió bensőséges terében.

 

A zenekar tagjai:

Hole Anna - Fuvola
Nagy Teodóra - Brácsa
Rádli Ramóna - Cselló
Tarcza Eszter - Hegedű
iamyank - Gitár, elektronika, effektek

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

ATEMPO.sk