A Mörk online koncertje (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

A Mörk online koncertje (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

2021. április 17-én, szombaton 20.00 órától folytatódik a Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az A38 Hajó tavaszi sorozatának következő felvételén a zseniális zenészekből álló magyar Mörk koncertjét láthatjuk online.

A felvétel május 1. 20.00 óráig visszanézhető.

 

A sokak számára a Hangfoglaló programból ismerős MŌRK napjaink egyik legizgalmasabb, soul- és funkalapokra épülő zenét játszó könnyűzenei formációja. Témáik általában elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi kérdések köré íródnak, játékukat pedig állandó improvizációik, folyamatos épülésük teszi megunhatatlanná koncertről koncertre.

A 2019-es Budapesti Tavaszi Fesztivál az együttes életében is egy jelentős mérföldkövet jelentett: fellépésük az A38 Hajón ugyanis nemcsak egy sima lemezbemutató volt, hanem az ott bemutatott dalok az előző évben megjelent albumukat egészítette ki egy dupla lemezzé. The Death of Mörk című, 2018 októberében elindított EP-jük borongós hangulattal temette a jó időt, átvitt értelemben pedig az együttest is – hogy erre erőteljes ellenpontként jelenhessen meg húsvétkor a The Resurrection of Mörk c. anyaguk. Ennek bemutatóját az A38 Hajó fedélzetén tartották, ahol először lehetett megvásárolni dupla bakelitlemezüket is – The Death and Resurrection of Mörk címmel.

A lemezbemutató koncerten felvett videójuk az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon talán még aktuálisabb az elmúlt évünket beárnyékoló járványhelyzetre való tekintettel. A borús, komor hangulatot felváltó lazább, fesztelen és energiával teli számokat mindenkinek érdemes végighallgatnia, akár jelen volt a koncerten, akár még nem is ismerte akkor a négy fiatal zenészt. Az április 17-én megnézhető anyag garantáltan javítani fog minden néző hangulatán.

Az A38 Hajó évek óta hagyományosan a Budapesti Tavaszi Fesztivál együttműködő partnere, így hiánypótló könnyűzenei programjaik az idei, online térben rendezett fesztivál műsorából sem maradhatnak ki. Ennek mentén a fesztivál alatt összesen négy ikonikus felvételt osztanak meg az érdeklődőkkel az elmúlt évek Tavaszi Fesztiváljainak kínálatából, kiváló hazai és külföldi előadóktól, akiknek zenéje ebben a rendhagyó évben talán minden más helyzetnél jobban segít a pozitív energiák összegyűjtésében.

 

 

ATEMPO.sk