Guessous Mesi és Arif Erdem Ocak duókoncertje - Fonó Tavasz online

Guessous Mesi és Arif Erdem Ocak duókoncertje - Fonó Tavasz online

2021. április 24-én, szombaton 19.30-tól folytatódik a Fonó Tavasz koncertsorozat, melynek keretében építenek a Fonó Selection idei hagyományára, és érdekes fúziók Fonóban rögzített kiskoncertjeit mutatják be minden szerdán és szombaton.

Ezúttal a Guessous Mesi - Arif Erdem Ocak duó koncertjét láthatjuk.

 

Az üzenetre, amit Guessous Mesi Átváltozás-dalaiban megkapunk, mindannyiunknak szüksége van. A tisztaságra, a reményre, a nyugalomra, a játékra…. a változások pozitív üzenetére, a hitre, hogy mindenkiben ott a lehetőség és az ennek kihasználásához szükséges erő. - L. Ritók Nóra - Prima Primissima-díjas pedagógus, művész, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és szakmai vezetője, az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Guessous Mesi magyar-marokkói énekes és Arif Erdem Ocak török gitáros közös koncertje, melyen a török zenei hagyomány gyöngyszemei Mesi legújabb dalaival fonódnak össze. Bepillantást nyerhetünk a török énekmondók, az ásikok misztikus világába, majd ezt követően ízelítőt kaphatunk Mesi legújabb, „Átváltozás - Sorsok & Dalok” c. lemezéből. Az Embertárs dalfűzér dallamai csendülnek fel, melynek első darabja egy moldvai altató, a többi a török zenei hagyományból merít, melyet saját szövegek és dallamok egészítenek ki. A dalanyag nemcsak zenei értéket képvisel, hanem egyfajta társadalmi célú művészeti kezdeményezés is. A pozitív változás tükrén keresztül egy hajléktalan nő, Puchreiner Nikolett életébe és érzésvilágába nyerhetünk bepillantást.

A dalegységek mind a Nikivel történt beszélgetések köré épülnek. Az interjúkat komoly utómunka követte. Mesi feldolgozta, átszűrte magán a diktafonra felvett beszélgetéseket és olyan dalokat alkotott, amelyek nem csak Nikiről, vagy a hajléktalanságról szólnak, hanem mindannyiunkról: az ember alapvető szükségletéről, az igaz emberi kapcsolódás fontosságáról.
Hallgatva e dalokat, sorsok és kultúrák egymást gazdagító szövetében találjuk magunkat.
“Szeretnélek meghívni a világomba. Egy olyan világba, amiben az emberek meghallgatják egymást és értékelik a másikban azt, ami talán bennük még nincs meg. Egy olyan világról énekelek, amiben igaz embertársak vagyunk. Egy olyan világról álmodom, amit egyre inkább valóságként élek meg.” - Guessous Mesi

 

Közreműködik

Guessous Mesi - ének
Arif Erdem Ocak - gitár

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk