Könnyen érthető jazz Tóth Viktorral online - Fonó Tavasz

Könnyen érthető jazz Tóth Viktorral - Fonó Tavasz online

2021. május 5-én, szerdán 19.30-tól folytatódik a Fonó Tavasz koncertsorozat, melynek keretében építenek a Fonó Selection idei hagyományára, és érdekes fúziók Fonóban rögzített kiskoncertjeit mutatják be minden szerdán és szombaton.

Ezúttal a Könnyen érthető jazz Tóth Viktorral sorozat befejező részét láthatjuk.

 

"az emberek gyakran panaszkodnak, hogy nem értik a zenémet.
–hogy akarják egy pillanat alatt megérteni, mikor én tíz évig gondolkoztam rajta..." miles davis

 

Tóth Viktor szaxofonművész 'koncert–beszélgetése' a jazz száz évéről – élő zenével, audió és videó részletek bemutatásával, illetve azok magyarázatával. Az esemény különlegessége, hogy a koncerten a közönség beavatást kap a jazz történetébe, stílusjegyeibe - az elhangzó számok példaként szolgálnak majd. Kommentárok segítségével egyfajta kulcsot kap a hallgató a jazz megértéséhez, a zene mélyebb felfogásához és élvezetéhez.

Tóth Viktort többszörösen az év altszaxofonosának, zeneszerzőjének választották Magyarországon. Több “év jazz lemeze” díj kitüntetettje. Eme produkció sikere a szaxofonos közvetlenségében, magas szintű felkészültségében és előadói készségében rejlik. A “könnyen érthető jazz“ koncert – beszélgetés című előadás több teltházas estet megélt Magyarországon és Európa nagyvárosaiban egyaránt. Ez a sorozat ennek a sikerszériának az online változata.

"Sokszor éreztem koncertjeimen, hogy a hallgatóságnak szüksége van egy pár mondatra a zene hallgatása előtt vagy után, hogy mélyebben megértse, miről és miért is játszunk. A jazz egy nagyon tradícionális műfaj, a stílusok és kifejezési módok egymásra épülnek, a zene szellemi és lelki mondanivalója szorosan összefügg a jazz száz éve alatt élt emberek életével és lelki világával. A jazz elsőre bonyolultnak hallatszódhat az "edzetlen" fülnek, de meggyőződésem, hogy ha példákon keresztül és útmutatások segítségével hallgatja a hallgató, a zene kontextusba kerül és a szívnek és a tudatnak is egyaránt nagy élményt okoz." Tóth Viktor

 

Közreműködik:

Tóth Viktor - 'mese' és szaxofon

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk