Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra koncertje online - Bartók Tavasz

Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra koncertje online - Bartók Tavasz

2021. május 17-én, hétfőn 19.30-kor Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra hangversenyét láthatjuk online a Bartók Tavasz keretében.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

A Royal Liverpool Philharmonic vezető karmestere, az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának első karmestere, az orosz Akadémiai Szimfonikus Zenekar első vendégkarmestere, Vaszilij Petrenko a közelmúltban a Royal Philharmonic Orchestra kijelölt zeneigazgatójaként készítette elő a nagyhírű együttes következő évadjait. 2021-ben foglalja el új pozícióját, a Bartók Tavasz közönsége előtt ebbéli minőségében is bemutatkozik.

Az 1976-ban Leningrádban született muzsikus szülővárosa kórusiskolájában, Oroszország leghosszabb múltra visszatekintő zeneoktatási intézményében kezdte meg tanulmányait, később a konzervatórium növendéke lett. A világ leghíresebb zenekaraival koncertezett már, és keresett operadirigens is. 2010-ben debütált a Glyndebourne Operafesztiválon, majd a Párizsi Operában és a New York-i Metropolitanben mutatkozott be.

A koncert különlegessége a brazil zeneszerző, Heitor Villa-Lobos háromtételes Fantáziája (1948), a hazai koncertéletben ritkaságnak számító szaxofonverseny szólistája Jess Gillam lesz. A művésznő olyan nagyhírű együttesek vendégeként játszik napjainkban, mint a Skót Kamarazenekar, a Zürichi Tonhalle Zenekar vagy a Brnói Filharmonikusok.

 

MŰSOR

Weber: Euryanthe - nyitány
Villa-Lobos: Fantázia szopránszaxofonra és vonószenekarra
John Harle: RANT!
Brahms: IV. (e-moll) szimfónia, op. 98

KÖZREMŰKÖDIK

Vezényel - VASZILIJ PETRENKO
Royal Liverpool Philharmonic
JESS GILLAM - szaxofon

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk