Orientale lumen: Itthon - a Szent Efrém férfikar koncertje online is

Szent Efrém Férfikar

2021. június 5-én, szombaton 19.30-kor a Szent Efrém Férfikar saját sorozata, az idén 10 éves Orientale lumen egy különleges pünkösdi koncerttel zárul a Belvárosi Nagyboldogasszony Fő-plébániatemplomban, amelyet online is közvetítenek.

 

Az Itthon alcímet viselő műsorban 15 nyelven szólal meg az Úr imája, a Miatyánk és minden egyes elhangzás után az adott nyelven egy-egy motettát vagy vallásos éneket, legtöbbször Szűz Máriához, az Istenanyához szóló himnuszt énekel a Szent Efrém Férfikar.

„A Kárpát-medence, vagy más néven a Pannon-medence a közös otthona ennek a sok kiváló népnek, nemzetnek, mintegy 25 millió embernek, akik ezeken a szépséges nyelveken érintkeznek Földünk egyik legcsodásabb, legváltozatosabb táján” – mondja Bubnó Tamás, a Szent Efrém Férfikar művészeti vezetője. „Tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt ezredévben az itt élő népek együtt építették és védték a Kárpát-hazát. A Szent Efrém Férfikarral olyan szerencsések vagyunk, hogy anyanyelvünk mellett szoktunk énekelni bolgárul, cigányul, görögül, héberül, horvátul, lengyelül, németül, olaszul, örményül, románul, ruszinul, szerbül, szlovákul, szlovénul és ukránul is. Bejártuk keresztül-kasul a Kárpát-ház szobáit, s mindenütt nagy szeretettel fogadtak.”

„Óriási öröm, hogy ’végszóra’ közönség előtt tudjuk megrendezni az Orientale lumen 2021 sorozat utolsó koncertjét. Ezt a műsort már 2020-ban, a Trianoni békeszerződés 100. évfordulóján online elénekeltük, ezért nagyon várjuk, hogy végre egy valós térben, valós hallgatókkal is megszólalhasson!” – tekint előre Bubnó Lőrinc, az együttes másik művészeti vezetője.

A pünkösdi koncerten olyan gyerekek imádkozzák el a Miatyánkot a Kárpát-otthon népeinek nyelvén, akiknek ez anyanyelve, vagy felmenőik révén részesei az adott kultúrának.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk