Michael Volle dalestje online - Budapesti Wagner-napok

Michael Volle dalestje online - Budapesti Wagner-napok

2021. június 14-én, hétfőn folytatódnak a Budapesti Wagner-napok, amit az online térben rendeznek meg. 19.30-tól Michael Volle dalestjét láthatjuk.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

Az utóbbi években új színnel gazdagodott a Budapesti Wagner-napok eseménysorozata: a színpadi művek mellett dalestet is hallhatnak az érdeklődők, természetesen mindig olyan énekestől, aki pályafutásával és munkásságával kapcsolódik a Wagner-repertoárhoz; olyan műsorral, amely hasonlóképpen illik a nagy német zenés színpadi szerző életművéhez. A jeles német bariton, akit korábban a berlini Akademie für Alte Musik kíséretével, Bach-előadóként hallhatott a Müpa közönsége, most Wagner és Liszt dalaiból válogat.

Az 1960-ban született Michael Volle vérbeli művészcsaládból származik: két testvére közül Hartmut sikeres színész, Dietrich sokat foglalkoztatott basszus. Ő maga számos nemzetközi énekverseny díjazottjaként Bonn, Düsseldorf, Köln és Zürich operaházaiban töltött hosszabb időt, mielőtt 2007-ben a müncheni Bajor Állami Opera szerződtette. Rendszeresen vendégszerepel a londoni Covent Garden, a párizsi Nemzeti Opera, a milanói Scala, a bécsi Staatsoper, a berlini Deutsche Oper és a brüsszeli Théâtre de la Monnaie színpadán. A németen kívül az olasz és az orosz repertoárban is otthon van. Bayreuthban 2007-ben debütált, sikeres Beckmesser és Hans Sachs. Zongoraművész partnere, az osztrák Helmut Deutsch már számos alkalommal lépett a Müpa pódiumára nagy énekesek társaságában, mindannyiszor csodálatra késztetve a közönséget. Elkötelezett kamaramuzsikus, korunk egyik legnagyobb dalkísérője, aki különösen a német-osztrák repertoár terén nyújt egyedülálló teljesítményt.

 

Műsor

Liszt: Im Rhein, im schönen Strome
Liszt: Des Tages laute Stimmen schweigen
Liszt: Wieder möcht' ich dir begegnen
Liszt: Es rauschen die Winde
Liszt: Ein Fichtenbaum steht einsam
Liszt: Über allen Gipfeln ist Ruh
Liszt: Es war ein König in Thule
Wagner: Tout n'est qu'images fugitives
Wagner: Dors, mon enfant
Wagner: Attente
Wagner: Les deux grenadiers
Liszt: Három Petrarca-szonett - Benedetto sia 'l giorno; Pace non trovo; I' vidi in terra angelici costumi
Liszt: Vergiftet sind meine Lieder
Liszt: Freudvoll und leidvoll I (Andantino)
Liszt: Freudvoll und leidvoll II (Allegro agitato)
Liszt: Es muß ein Wunderbares sein
Liszt: Ihr Glocken von Marling
Liszt: Der du von dem Himmel bist
Liszt: Die drei Zigeuner

 

Közreműködők

Helmut Deutsch - zongora

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk