Kokas Katalin, Fejérvári Zoltán és mások - online hangverseny a Fesztivál Akadémia 2021 keretében

Kokas Katalin, Fejérvári Zoltán és mások - online hangverseny a Fesztivál Akadémia 2021 keretében

2021. július 21-én, szerdán 19.30-kor folytatódik a Fesztivál Akadémia 2021, ahol újabb koncertet láthatunk online is a budapesti Zeneakadémiáról.

Fellép többek között Joshua Bell, Kokas Katalin, Nicolas Altstaedt, Fejérvári Zoltán, Mate Bekavac, Alissa Margulis és Jonian Ilias Kadesha.

Ernest Chausson szólóhegedűre és zenekarra írott Költeménye a francia romantika talán legizzóbb hegedűműve (Turgenyev Diadalmas szerelem dala című novellája ihlette, eredetileg ez is lett volna a címe). Egy kamarazenei fesztiválon persze ilyesféle szimfonikus darabok nem szoktak megszólalni, még szerencse, hogy Chausson készített a műből egy olyan verziót, amelyben a zenekari kíséretet vonósnégyes és zongora játssza. És az is szerencse, hogy számunkra most Joshua Bell, napjaink egyik legünnepeltebb hegedűművésze fogja előadni a darabot, amelyből több mint harminc éve, 1991-ben, huszonnégy évesen készített káprázatos felvételt. Chausson műve mellett a kamarazenei repertoár két hófödte csúcsa áll a koncert programjában. Mozart A-dúr klarinétötöse, az utolsó Mozart-művek egyike, mégpedig a szlovén klarinétvarázsló, Mate Bekavac szólójával, valamint Brahms bemutatást aligha igénylő f-moll zongoraötöse, káprázatos előadógárdával: Joshua Bellhez a fesztivál két művészeti vezetőjén túl Nicolas Altstaedt és Fejérvári Zoltán csatlakozik.


Műsor

Brahms: f-moll zongoraötös, op. 34
Joshua Bell, Kokas Katalin (hegedű), Kelemen Barnabás (brácsa), Nicolas Altstaedt (cselló), Fejérvári Zoltán (zongora)

Mozart: A-dúr klarinétötös, K. 581
Mate Bekavac (klarinét), Kelemen Barnabás, Kelemen Gáspár (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Kokas Dóra (cselló)

Chausson: Poème, op. 25
Joshua Bell, Alissa Margulis, Jonian Ilias Kadesha (hegedű), Bársony Péter (brácsa), Kokas Dóra (cselló), Fejérvári Zoltán (zongora)

 

 

ATEMPO.sk