“Határon túlról, szívektől innen...” - Ismerős Arcok koncert Gútán

2021. augusztus 12-én, csütörtökön 20.00 órától az Ismerős Arcok ad akusztikus koncertet “Határon túlról, szívektől innen...” címmel Gútán, a Városi Művelődési Központ.

A tavaly elmaradt Trianon 100 turné után az idei évben emlékeznek meg a 101 évvel ezelőtti békediktátumról, amely szétszakította a nemzetünket és alapjában változtatta meg a magyarság életét. A műsor jellemző gondolatai a hazaszeretet, a kultúránk, értékeink megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága.

Az est vendégei Simó József és Kemény Gábor lesznek, aki válogatott versekkel és szemelvényekkel teszi még katartikusabbá a zenekar dalait.

Belépő 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

 

Az Ismerős Arcok Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett magyar zenekar, mely a jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a jellegzetes, izgalmas és magával ragadó hangzást és egyedi gondolatokat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából. Az Ismerős Arcok 1999. október 23-án alakult meg.

Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum igazságtalanságával foglalkozik. Dalaik további témái között a legjellemzőbb gondolatok: a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása valamint a közösségben való létezés fontossága.

A zenekarra nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is. A zenekar legismertebb számát a Nélküled című dalt, 2019. november 15-én két kisgyermek elénekelte a Puskás Aréna megnyitóünnepségén.Az elmúlt két évtized egyik legtöbbet koncertező zenekaraként rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak, fesztiváloknak. Évente 100-120 élő koncertet adnak, ezek között 3-4 jótékonysági céllal kerül megrendezésre. Gyakran zenélnek határon túli magyaroknak is Erdélyben, Felvidéken, vagy Délvidéken egyaránt.

Tagok

Nyerges Attila
Práder Vilmos
Galambos Nándor
Kovacsik Tamás
Leczó Szilveszter
Tánczos István

ATEMPO.sk