Last Blues Band és Ketten koncert Dunaszerdahelyen

Last Blues Band és Ketten koncert Dunaszerdahelyen

2021. október 9-én, szombaton este a Last Blues Band koncertjére kerül sor a dunaszerdahelyi NFG klubban. Vendég a Ketten formáció. Kezdés 20.00 órakor.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Egy viráglelkű, aranytorkú énekesnő – Göbő Anna beleszületett a zenébe

Ketten

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.” (Kodály Zoltán)

Egy apa – Göbő Sándor, aki már gimnazistaként pop zenekarban játszott, később verseket zenésített meg, egyetemi évei alatt népi zenekarban muzsikált - és lánya Anna -, aki kisgyerekkorától fogva szeret énekelni, általános iskolás korában hegedülni tanult, ám nemsokára mégis az énekkel kezdett komolyabban foglalkozni. Ők ketten alkotják a KETTEN formációt. A sok közös vonás közül talán a legfontosabb, hogy mindKETTEN az igényes élőzene hívei. Műsoraikban sokféle műfajt igyekeznek megszólaltatni - a klasszikus énektől a népdalon át egészen a musical-ig.

 

Trióként folytatja a Last Blues Band

Last Blues Band

Az eredetileg 5-tagú, klasszikus felállású formáció 2020-ban a pótolhatatlan szerzőtárs és zongoristájuk Sárközi Imre tragikus halála után áthangszerelte a szerzeményeit, ami nagyon nagy feladat volt, akusztikus hangzásban, trióban folytatja tovább a következő felállásban: Domján Ádám – elektro-akusztikus gitár Tóth Marián – elektromos gitár Tornóczi Tibor – ének, szájharmonika. Zenéjükben elegyedik a blues, dzsessz, swing, funky, rock & roll, rock, de egyéb zenei stílusok is. Kizárólag magyar nyelven énekelnek. 99 % -ban saját szerzeményeiket adják elő. Sárjhelyi Erika, Szoó Virág ill. Székely-Máté László kortárs magyarországi költők versei nagy ihletet adtak a zenekarnak, szinte futószalagon folytak verseik megzenésítései. Az első nyilvános szereplésen, a 2019 április 5-7-én megrendezett József Attila Vers-Dal Fesztiválon elnyerték a legjobb megzenésítésért járó fődíjat. 1 év hallgatás után az NFG klubban lesz a zenekar második idei bemutatkozása az új formációval.

ATEMPO.sk