Kaland - a Thália Színház előadása Seress Zoltánnal Királyhelmecen - ELMARAD!

Kaland - a Thália Színház előadása Seress Zoltánnal

ELMARAD! 2021. október 31-én, vasárnap 18.00 órától lesz látható Márai Sándor Kaland című színműve a kassai Thália Színház előadásában Királyhelmecen, a Városi Művelődési Központban.

Az előadást Beke Sándor, a Thália Színház társalapítója rendezte. Dr. Kádár Péter szerepében a Jászai Mari-díjas Seress Zoltánt láthatjuk (a tavaly elhunyt Kelemen Csaba helyett).

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával. Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között?

 

 

A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született.

Jogosan merül fel a kérdés: miben rejlik ennek az egyetlen helyszínen néhány óra alatt lejátszódó drámának a sikere? Márai úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

 

ATEMPO.sk
Fotó: Spirit Színház