Ádám almái – az új Trepp színházi platform előadása Pozsonyban - ELMARAD!

Ádám almái – az új Trepp színházi platform előadása Pozsonyban

ELMARAD! 2021. december 4-én, szombaton 19.00 órától lesz látható Ádám almái címmel az új Trepp színházi platform előadása magyar nyelven, szlovák felirattal Pozsonyban, az Astorka színházban.

Közmunkára ítélt furcsa emberek közössége lakja Ivan Fjeldsted plébániáját. Ivan optimista világnézetével, s rendíthetetlen hitével igyekszik összetartani az itt élőket, így Gunnart, a valaha nőket erőszakoló lecsúszott alkoholistát és Khalidot, a pakisztáni származású benzinkútrablót. Ide érkezik meg a neonáci Adam. Ivan így üdvözli: „Gonosz emberek nem léteznek. Mi az ilyenekben nem hiszünk.”

Magyarul és szlovákul színészkednek – Hamarosan premiert tart a TREPP

 

Jegyeket a trepptheater@gmail.com oldalon foglalhatnak. Jegyár 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Szereplők

Ivan - Melecsky Kristóf
Adam - Hostomský Fanni
Khalid - Peter Kiss/Szebellai Dániel*
Gunnar - Hégli Bence*
Sarah - Katona Eszter*
Dr. Kolberg, Poul Nordkap, Esben - Michal Noga
Holger, Zenész - Ján Cibula*

 

Alkotók

A magyar szöveget és a színpadi változatot készítette - Kovács Krisztina
Zeneszerző - Ján Cibula*
Dalszövegíró - Melecsky Kristóf
Jelmeztervező - Lea Šaryová
Díszlettervező - Anna Revická
Produkciós asszisztens - Csikmák Kati*
Rendező és a fordítás szerkesztője - Rédli Károly

* egyetemi hallgató

 

A Trepp egy független színházi platform, melynek célja, hogy fiatal művészek szabadon alkothassanak, hogy egy olyan színházi közeg alakuljon ki, ahol az alkotók szabadon kísérletezhetnek és garantálják a magasfokú művészi élményt, mellyel minél szélesebb közönség művészi igényeit tudja kielégíteni.

A Trepp fontosnak tartja, hogy olyan magas szintű művészi alkotásokat hozzon létre, melyek elősegítik a szlovák és magyar színházi világ közti tér közeledését, összekapcsolását, kitöltését. A Trepp tevékenységének lényeges eleme a kísérletezés, az innováció, a művészetpedagógia és a szociális elkötelezettség.

A színdarabok magyarul játszva szlovák felirattal, szlovákul előadott előadást pedig magyar felirattal szándékozik megvalósítani.

Az előadások megvalósítása során törekednek arra, hogy a létrejövő produkció gazdaságosan utaztatható legyen belföldi és a határon túli helyszínekre. A játszóhelyek változatossága mellett a művészi mobilitás is fontos szempont a munkájuk során. Előadásaikban az alapító tagokon kívül rendszeresen vesznek részt vendégművészek, a koprodukcióként megvalósuló előadásokban más előadó-művészeti szervezetekkel, társulatokkal dolgoznak együtt.

A Trepp - független színházi platform egy önállló társulás, amely nincs alárendelt szerepben sem politikai pártnak, sem kőszínháznak ill. más intézménynek.

A pozsonyi Színművészeti Főiskola magyar ajkú hallgatói alapítottak. Alapító tagjai Katona Eszter, Hostomsky Fanni, Hégli Bence, Szebellai Dániel, Melecsky Kristóf.

ATEMPO.sk