Szkülla és Glaukosz - a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar hangversenye ONLINE is

2022. március 26-án, szombaton 19.30-tól a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar mutatja be Leclair: Scylla et Glaucus című operáját a budapesti Zeneakadémián, amit ONLINE is közvetítenek.

A Szkülla és Glaukosz történetét feldolgozó tragédie en musique Jean-Marie Leclair egyetlen fennmaradt egész estés operája. A vokális szólamok kifinomultsága már a maga korában is sokakat meglepett, tekintettel arra, hogy Leclairt alapvetően hangszeres szerzőként tartották számon: mire ezt a zenés színpadi művet 1746-ban bemutatták, már negyvennyolc nyomtatásban megjelent hegedűszonátát, illetve számos triót és versenyművet jegyzett. Zenei képzésének színhelye Itália volt, és ezt színpadi műve sem tudja letagadni. Az opera ugyanis hiába követi hűen a Jean-Baptiste Lully által a 18. században kidolgozott hagyományos tragédie en musique formáját, a zenében lépten-nyomon olaszos stílusjegyekbe botolhatunk.

Belépő 4500, 5700, 6900 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

Közreműködők

Circé: Véronique Gens
Scylla: Judith van Wanroij
Glaucus: Cyrille Dubois
Vénusz, Egy driád, Dorine, Második lány a kórusból, Egy szicíliai lány: Hasnaa Bennani
Ámor, Témire, Egy pásztorlány, Első lány a kórusból: Jehanne Amzal
A nép vezetője, Egy erdei isten, Licas, Hekaté: David Witczak
Első propetida, Egy pásztor: Gál József
Második propetida: Komáromi Márton

Purcell Kórus, Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)
Koncertmester: Simon Standage
Vezényel: Vashegyi György

ATEMPO.sk