Ami késik, nem múlik - a Gergely Theáter előadása Diószegen

Ami késik, nem múlik - a Gergely Theáter előadása Diószegen

2022. május 27-én, pénteken 19.00 órától lesz látható Ami késik, nem múlik címmel a Gergely Theáter fergeteges zenés vígjátéka Diószegen, az Inovatech nagytermében.

Belépő 15 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Szereplők

Kovács Kató: Katz Zsófi
Bojár Kálmán államtitkár: Körmendi Richárd
Galambos, a titkára: Heller Tamás Érdemes Művész
Sziráky Géza: Gergely Róbert
Nusi: Békefi Viktória/Némedi-Varga Tímea
Ödön: Szabó Róbert
Topolay – Hans: Kovács Róbert/Gombás Ádám
Toronyi – Tivadar a Pincér: Lippai László

Alkotók

Írták: Szilágyi László - Márkus Alfréd - Nemlaha György
Rendezőasszisztens: Rimár Izabella
Koreográfus: Rimár Izabella
Díszlet: Simon design
Fény, hang: Katona Ági
Jelmez: GR Fashion style
Hangszerelte: Judt István
Produkciós manager: Orosz Dániel
Rendezte: Gergely Róbert

 

Adott egy ambíciózus, ifjú államtitkár Bojár Kálmán, aki pályája csúcsán kihirdeti, jobb, ha a nők odahaza maradnak, mert így több munkahely jut a férfiaknak, ráadásul ki is találja a legjobb megoldást: mindenki menjen férjhez! És adott egy szegény, családfenntartó, dolgozó lány Kovács Kató, aki ezért egyszerre állás nélkül marad. Mindebből dráma is kerekedhetne, ha történetesen éppen nem zenés komédiáról lenne szó, ahol az elszánt Katóka természetesen nem nyugszik bele a szomorú valóságba, kitartóan jelentkezik, hogy tessék őt férjhez adni, különben botrány lesz! Ami késik, nem múlik, s hogy a minisztériumban minden fenekestül fordul fel abban részes még Galambos a magántitkár, a tinglitangli színésznőcske, az aktuális szerető, no meg egy kétbalkezes fényképész, aki mindig akkor süti el a masináját, amikor nem kellene, és persze a sármőr, gróf Sziráky a gazdag laptulajdonos... Igaz, bájos mese ez a javából!

A filmvásznon és színpadon egyaránt zajos sikert aratott, helyzetkomikumokban bővelkedő, örökérvényű zenés komédia főszerepeit olyan korabeli sztárok alakították mint Kiss Manyi, Kabos Gyula, Latabár Kálmán vagy Szeleczky Zita. S akkor még nem is szóltunk a Meseautó zeneszerzője, Márkus Alfréd népszerű slágereiről - amelyek mai fülnek tetsző, ugyanakkor autentikus hangszerelésben szólalnak meg - s a parádés szereposztásról! Minden adott tehát egy felhőtlen estéhez: az országos sikerű Paprikáscsirke nyomdokain a Gergely Theáter ismét egy csiszolatlan gyémántot talált a magyar zenés műfaj aranykorából!

ATEMPO.sk