Miből lesz a zenebogár? - Korpás Éva lemezbemutató koncertje és még sokan mások Kassán

Szívharang  - Korpás Éva lemezbemutató koncertje

2022. június 2-án, csütörtökön 18.00 órától harmadik alkalommal rendezik meg Miből lesz a zenebogár? című különleges zenés estet Kassán, a Fugában. 

Az eseményen lemezbemutató koncertet ad Korpás Éva és zenekara Szívharang címmel.

További fellépők a Duo VeGa, Nagy Gabika, a Márai Gimnázium és Alapiskola kórusa, a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai.

Belépő 12 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Szeretek ragyogni, szeretek élni – kerek jubileum előtt Korpás Éva (INTERJÚ)

„Mindennek az alapja a család!” - Interjú Korpás Éva népdalénekessel

 

Korpás Éva legújabb, Szívharang című lemezén a népzenéé a főszerep, kicsit megfűszerezve sajátos zenei ötletekkel. A női szempontból megélt szerelmet mutatja be, annak minden szépségével és szívfájdalmával együtt. Hangulatok varázsa, pillanatok megélése, felidézése – a zene mélységes hatalmával. A Felvidék sokszínű zenei világa mellett megjelenik az ettől a területtől nagyon távoli Moldva zenei világa is. A szerelmi történetet Laboda Róbert verse foglalja keretbe.

Éva mielőtt szólókarrierbe kezdett, 14 éven át volt a Tükrös együttes énekese. Dolgozott többek között Balogh Kálmán cimbalomművésszel, közreműködött Berecz András albumán. Koncertezik saját zenekarával, valamint Herczku Ágnes mellett a Rendhagyó Prímástalálkozó szólóénekese.

 

Közreműködők

Korpás Éva - ének
Csernók Klára - hegedű, brácsa
Takács Ádám - hegedű
Papp Endre - brácsa, harmonika
Hanusz Zoltán - nagybőgő
Kuti Sándor - cimbalom

Korpás Réka, Lakatos Lili - ének

ATEMPO.sk