A Fekete Skorpió koncertje - Párkányi Nyár 2022-ben is

2022. augusztus 11-én, csütörtökön 20.00 órától a Fekete Skorpió ad koncertet a Párkányi Nyár programsorozat keretében a párkányi sétálóutcán.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre. 

 

A kétezres évek közepén SÓLYA Lajos megszólította FEKETE Gábort a SKORPIÓ zenekar egyik alapítóját – dobosát – dalszerzőjét a ROHANÁS albumukon lévő MÁSKÉP DOBOGNA című dalának feldolgozása kapcsán.

Akkoriban a saját zenekarával a GÁLYA zenekarral koncerteztt Szlovákia magyar lakta településein, és a híd túloldalán Esztergomban és környékén. A GÁLYA zenekar koncertműsorát saját kompozícióiból és HARDROCK stílusú feldolgozásokból állította össze.

FEKETE Gábor 2016 nyarán Franciaországban dolgozott. Többször beszéltek telefonon az együtt zenélés lehetőségéről, hogy alakítanak egy Skorpió tribute zenekart. A beszélgetések baráti kapcsolatot eredményeztek mely kapcsolat közös zenekar alapításhoz, zenéléshez vezettek.

SÓLYA Lajos egy az egyben kigyakorolta Frenreisz Károly progresszív rock basszus gitár szólamait, még a húrjait is lecserélte a Fender Jazz basszusgitárján annak érdekében, hogy Kareszhez méltóan sikeresen reprodukálhassa egyedülálló basszusgitár hangszínét. A SKORPIÓ tribute kimondottan az első 2 SKORPIÓ LP, a ROHANÁS és az ÜNNEPNAP melyek zenei anyaga tette országosan és nemzetközileg híressé az eredeti SKORPIÓ-t zenei anyagának színpadi, élő zenei megszólalását tűzte ki céljául. Az orgonista pozíciójának betöltése volt a legnagyobb kihívás, ugyanis PAPP Gyula hangszer virtuozitásának és hangszín kreativitásának reprodukálása komoly feladatot okozott. Végre 2016 év végén elkezdődtek a próbák. A SKORPIÓ zenéje mellett a zenészek kiválasztása sem volt egyszerű. 2017 tavaszára lett koncertképes a zenekar, ekkor érkeztek az első koncert felkérések. Közös megegyezéssel a tribute helyett FEKETE SKORPIÓ lett a zenekar neve.

Felejthetetlen sikeres koncerteket tudhat a zenekar maga mögött kezdve a Szlovákia Magyarlakta területeit, többek között Lekér, Léva, Komárom, Bátorkeszi stb., továbbá a Magyarország területén Esztergom, Szentendre, Velence és Budapest városokban. Az igen tisztelt közönség mindenütt nagy szeretettel és lelkesedéssel fogadta a zenekart, komoly sikereket aratot. Viszont a mai világban profi zenészek, produkciók sikeres forgalmazásához elengedhetetlen egy komoly kapcsolatokkal rendelkező profi menedzser. Sajnos ez a feladatkör még mindig várat magára, de amint megoldódik teljes gőzzel beindulunk.

A fenti összefoglalóban leírtak következményeként SÓLYA Lajos saját projektje a GÁLYA zenekara, melyről sosem mondott le, egy időre háttérbe került, majd a jövő megadja a választ a hogyan továbbra.

 

Tagok

SÓLYA Lajos: basszusgitár
FEKETE Gábor / CSINTALAN György: dobok
GALGÓCZI Balázs / CSINTALAN Márk: gitár
ÁRON Andrea: billentyűk
BEDŐCS Imre / MOLDOVÁN György Szabolcs: ének

ATEMPO.sk