Bereményi Géza író, dalszöveg- és forgatókönyvíró a Kikötő vendége Komáromban

Bereményi Géza író, dalszöveg- és forgatókönyvíró a Kikötő vendégei Komáromban

2022. szeptember 2-án, pénteken 18.00 órától folytatódik a Kikötő - Polgári Szalon a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában.

Ezúttal Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező lesz a vendég, a házigazda pedig Bödők Gergely történész.

Belépő 1 euró, vagy tetszés szerinti adomány. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Miért golyóstollal ír és jár-e következményekkel az írás? Kik voltak a mesterei, ma kiket olvas és miért szakított jó ideig az irodalommal? Mit könnyebb írni: dalszöveget vagy novellát? Kik élete meghatározó figurái, legfontosabb terei és nagy találkozásai? Gyakran eszébe jut-e ma is Cseh Tamás és mit gondol, mihez lenne egy-egy keresetlen szava néhai alkotótársának? Mi maradt az egykori Eldorádóból és miben különbözik a mai Teleki tér a hajdanitól? Mit érez, ha belelapoz a korábbi könyveibe? Fél-e valamitől és voltak-e mélypontjai? Szavakról, kerülőutakról, írásról és emlékekről a magyar Copperfielddel a Kikötő – Polgári Szalon 2022. szeptemberi rendezvényén.

ATEMPO.sk