A Daltulajdonos - Dinnyés Józsefre emlékezik Zsapka Attila és a Hangraforgó együttes Komáromban

A Daltulajdonos - Dinnyés Józsefre emlékezik Zsapka Attila és a Hangraforgó együttes Komáromban

2022. december 5-én, hétfőn 19.00 órakor a komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadán folytatódik a VersZeneMűhelyre sorozat, amely ezúttal A Daltulajdonos címet kapta.

Dinnyés József daltulajdonos, a magyarországi pol-beat egyik legjelesebb alakja és egyben úttörője. Munkásságából fakadó hagyatéka mérhetetlenül gazdag, közel 2000 dalból áll. Írt saját dalszövegeket, verseket és zsoltárokat zenésített meg.

Alkotásainak közös jellemzője a mély mondanivalóval bíró tiszta őszinteség, az emberségbe vetett hit és a nemzethez való őszinte ragaszkodás.

Nem csupán rajongójának, de tanítványának is tekinthetem magam. Neki köszönhetem többek között az olyan pályatársakkal való megismerkedést, mint Kátai Zoltán énekmondó, a Credo együttes, Márk Attila verséneklő vagy a Hangraforgó együttes - vallja be Zsapka Attila.

Utóbbi formáció lesz a december 5-i klubest vendége, akik saját vers megzenésítéseik mellett számos dalt játszanak majd néhai közös barátuktól, példaképüktől, mentoruktól.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk