Hetvenkedünk - ünnepi gálaműsor Komáromban

Hetvenkedünk - ünnepi gálaműsor Komáromban

2023. február 4-én, szombaton este 19.00 órakor nagyszabású gálaműsort tart a 70. évadát ünneplő Komáromi Jókai Színház Hetvenkedünk címmel. 

Az összeállítás azért jött létre, mert a teátrum elődintézménye, a Magyar Területi Színház társulata 1953. január 31-én tartotta első, a Tűzkeresztség című előadását. Erre emlékeznek.

A színészek, meghívott vendégművészek kedvenc produkcióikból, a közönség által szeretett zenés és prózai darabokból adnak elő részleteket a műfaji sokszínűség jegyében.

Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója elmondta: elődjük, a Magyar Területi Színház 1952. október elsején alakult meg, ezt is megünnepelték ősszel egy gálával, most pedig az első, 1953-as előadás tiszteletére tartanak még egy estet.

OTT JÁRTUNK: Szívükkel láttak bennünket – Gálaesttel ünnepelte 70. születésnapját a komáromi színház (+FOTÓK)

Fellépnek a jelenlegi társulat tagjai és olyan művészek, akik az elmúlt húsz évben rendszeresen játszottak Komáromban. A műsort Olasz István színművésszel és Pálinkás Andrássy Zsuzsanna korrepetítorral, zenei vezetővel közösen szerkesztették. Operett, musical, opera és rap is szerepel a gálán. Több színész erre az alkalomra kedvenc dalát hozza el ajándékba a közönségnek, s olyan verseket, prózákat, monológokat, amelyek fontosak voltak az életükben, a teátrum történetében. Jönnek a pozsonyi főiskolás fiatalok is, akik szintén kötődnek a Jókai Színházhoz.

Ott lesz többek közt Bernáth Tamás, Stubendek Katalin, Tóth Károly és Szabó Viktor, Béhr Márton, Kiss Szilvia, Ollé Erik és Holocsy Krisztina, Mokos Attila, Rancsó Dezső és Varga Szilvia, Gubík Ági, Culka Ottó, Jókai Ági, Tóth Tibor, Olasz István, Molnár Xénia, Skronka Tibor, Nagy László, Matusek Attila, Szvrcsek Anita, Holocsy Katalin és Fabó Tibor is.

Olyan zenészek kísérik őket, mint Emmer Péter, Farnbauer Péter, Madarász András, Siposs Dávid és Varjú Attila.

Belépő 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők az előadásra.

EZ, ATEMPO.sk