Micimackó kuckója - a Mandala Dalszínház zenés mesejátéka Királyhelmecen

2023. május 19-én, pénteken 09.00 órakor és 10.30-kor is bemutatásra kerül A. A. Milne műve nyomán a Micimackó kuckója című zenés mesejáték a Mandala Dalszínház előadásában a királyhelmeci Városi Művelődési Központban a Színházi Kavalkád keretében.

A történet elején Róbert Gida felnőtt emberként visszatér az „Elvarázsolt Völgybe”, hogy újból találkozhasson legjobb barátjával, Micimackóval és újból együtt játszhassanak. Róbert Gida visszaemlékezve gyerekkora történéseire narrátorként – mintegy újraélve gyermekkori kalandjait – maga meséli el a Százholdas Pagonyban egykor általa megélt eseményeket.

A meséből megtudhatjuk, hogy „mivel tölti Róbert Gida reggeli óráit mostanában”, láthatjuk, hogy hogyan segít a téli hidegben Micimackó és Malacka Fülesnek, hiszen, – hogy ne fázzon – kuckót építenek Füles számára, továbbá sokat kacaghatunk, mikor „Micimackó látogatóba megy és beszorul”, mert Mackó mértéktelenül sokat mézet eszik Nyuszinál. Végül együtt énekelhetjük hőseinkkel a jól ismert „Zümmögő versikét”, melyet Micimackó írt Füles számára, melyben „Hull a hó és hózik”.

Micimackó története szórakoztatva neveli a legkisebbeket és emlékezteti a felnőtteket az élet egyszerű, de éppen ezért nagyszerű dolgaira, igazságaira.

Micimackóval együtt a felnőtt nézők is visszatérhetnek a Százholdas Pagonyba, ám ahhoz, hogy újra láthassák ennek a varázslatos, helynek a szépségét, muszáj levetniük magukról a szürke, “komolykodó” gúnyát. Az élet mindennapi terheit cipelő felnőttek gyermekeiket a színházba kísérve visszatalálhatnak a gyermeki örömök egyszerűségéhez, mely egyszerűen jót tesz a léleknek.

A belépőjegy ára 5 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Szereplők

Micimackó - Rozsályi Márk
Malacka - Cserjési Beatrix
Nyuszi - Bacskai Zsolt
Füles - Bánhidi Péter
Bagoly - Kovács Attila
Róbert Gida - Bódis Gábor

Színpadra írta és rendezte

Bódis Gábor

Díszlet

Dobos László és Tóth Kázmér (Scabello)

Jelmez

Mandala Team

ATEMPO.sk
Fotó: Mandala Dalszínház