Kürti Falunapok sok fellépővel 2023-ban is - részletes program

Kürti Falunapok sok fellépővel 2023-ban is - részletes program

2023. szeptember 1-jén és 2-án, pénteken és szombaton valósulnak meg a Kürti Falunapok a község különböző részein.

Idén velünk lesznek a Komáromi Jókai Színház művészei Schwechtje Mihály Örökség című színművének előadása keretében, továbbá jelen lesz Szunyog Zsuzsa, a Pálmafunk, Zsapka Attila és zenekara, azaz Sipos Dávid, Emmer Péter, Farnbauer Péter és Varjú Attila, végül a kürti Bokréta vegyeskórus és a perbetei Néptánccsoport.

Schwechtje Mihály filmrendező színpadi műve, az Örökség 2020-ban a Legjobb magyar dráma díját nyerte el. A darab megtörtént esetet dolgoz fel, a szerző korábban egy kistájékfilmet is forgatott az eladott gyerekek ügyéről.

András, a Németországban élő orvos édesanyja halála miatt utazik haza, valahová a magyar mélyvidékre, hogy elrendezze a hagyatékkal járó ügyeket. Gyors fordulóra számít, esze ágában sincs belefolyni a helyi történésekbe. Aztán mégsem hagyja nyugodni, amit maga körül tapasztal: hogy amíg a községben programokkal szeretnék ösztönözni a családalapítást, a Koreának nevezett telepről nyomtalanul tűnnek el a gyerekek, és ez szemmel láthatólag senkit sem zavar.

A Komáromi Jókai Színház júniusban ezzel a produkcióval szerepelt a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján, ahol Szvrcsek Anitát az előadásban nyújtott hiteles drámai alakításáért díjazták.

A további főbb szerepekben: Olasz István, Béhr Márton, Cs. Tóth Erzsébet, Fabó Tibor, Holocsy Krisztina, Szabó Viktor, Hostomský Fanni, Matusek Attila és Liszkay René Philip látható.

Ezen kívül a Griff étterem látványkonyháját is meglátogathatjuk, de lesz még pálinka kóstolás, gyerekeknek légvár és játékok, solymászat a pályán, kisvonat, selfie box és sok-sok árus.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

Szeptember 1. (péntek)

17.00 Templomnyitó keresztút, gyülekező a Faluház előtt
18.00 Szentmise a templomban
20.00 Schwechtje Mihály: Örökség - a Komáromi Jókai Színház előadása /faluház nagyterme/

Szeptember 2. (szombat)

15.00 Szüreti felvonulás
15.00 Kisvonat
15.15 Helyi óvodások és alapiskolások műsora, kürti Bokréta vegyeskórus és a perbetei Néptánccsoport fellépése /szabadtéri színpad/
16.00 Solymászat
16.30 Madárijesztő árverés
17.00 Szunyog Zsuzsa - zenés, vidám gyermekműsor
18.00 Kürti szervezetek ételudvara
19.30 Pálmafunk
21.30 Líra és rock and roll - Zsapka Attila és zenekara koncertje
23.00 DJ Szemi

ATEMPO.sk