A PokolgéP koncertje a Radarral Dunaszerdahelyen

A PokolgéP koncertje a Radarral Dunaszerdahelyen

2023. október 21-én, szombaton este kezdődik a PokolgéP koncertje a Radarral Dunaszerdahelyen, a Soul Hunter Music Clubban.

A Pokolgép az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes. Nevükhöz köthető az első magyar heavy metal album, az 1986-ban megjelent Totális metál. A Kukovecz Gábor gitáros és Paksi Endre basszusgitáros által alapított zenekar Kalapács József énekessel az évtized második felében a legnépszerűbb heavy metal együttes volt Magyarországon.

A klasszikus felállású Pokolgépből 1990-ben vált ki Kalapács és a gitáros Nagyfi László, hogy megalakítsák az Omen zenekart. Az új frontember Rudán Joe lett, akivel két újabb stúdióalbumot készített a Pokolgép, majd a fokozatos ellehetetlenülés következtében végül 1994-ben feloszlottak.

A Kukovecz és Rudán körül újjászerveződött zenekar 1999-ben tért vissza. Az újra megerősödő hazai heavy metal színtéren a Pokolgép is megtalálta a helyét. Azóta is rendszeresen készítenek új albumokat, és sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl. Húsz év után, 2010 tavaszán távozott az együttesből Rudán Joe énekes, utódja Tóth Attila lett.

Kapunyitás 19.00 órakor. A belépőjegy ára elővételben 14 euró, míg a helyszínen 16 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

20.15 Radar
21.30 PokolgéP

ATEMPO.sk