Péter és Pál Lustaországban - meseoperett lesz Csallóközcsütörtökben

2023. december 20-án, szerdán 10.00 órakor kezdődik a Péter és Pál Lustaországban című meseoperett a csallóközcsütörtöki kultúrházban.

A Péter és Pál Lustaországban meseoperett 3-93 éves korig Lehár Ferenc zenéjét felhasználva, de magát a történetet maibbá téve, újraírva, színesebben és képszerűbben állítják színpadra, hisz több mint 100 éve került az eredeti mű bemutatásra.

A darabban Lehár igényes zenéje mellett, a karakterek tanító- nevelő szerepe sem elhanyagolható. Soha el nem évülő téma a jó és a rossz harca, a lusta és a szorgos ellentétbe állítása, ami segít a világban való helyes döntésekhez, eligazodáshoz.

A darab egy tanulságos, szórakoztató, és fülbemászó dallamokra épülő meseoperett, amit a nemzetközileg legismertebb operettszerző Lehár Ferenc darabja. A mű 1906-ban íródott, de a téma, szövegkönyv teljesen új lett, egy élő mesekönyvhöz hasonló lesz Lehár dallamokkal kísérve.

A megtekintés ingyenes, de előzetes bejelentkezést igényel, amit az alábbi elérhetőségeken kell jelezni: e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefonszám: 0904607696.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Szereplők

Simon Zoltán - Péter
Szondi Tamás - Pál
Nagy Ibolya - Jó Tündér, Rossz Tündér, Anya
Bozsó József - Apa

Alkotók

Producer: Dráfi Mátyás - Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész.
Szerzők: Lehár Ferenc - Klemen Terézia
Rendező: Bozsó József
Zenei szerkesztő és dalszövegek: Nagy Ibolya

ATEMPO.sk