A Daveform Quintet Somorján ad koncertet

2024. március 2-án, szombaton 20.30-kor kezdődik a modern jazz műfajában alkotó Daveform Quintet koncertje a somorjai Moziban.

A Daveform Quintet az amerikai, skandináv és balkán jazz egyedi fúzióját hozza létre, teret engedve a nagy ívű improvizációknak is.

A jazz balladától a kortárs komolyzenén át a slampos groove-okig eszköztáruk széles skáláját villantják meg a srácok. A zenekar alapítója, zeneszerzője és dobosa Szegő Dávid, aki ezzel a formációjával jazz-zeneszerzőként mutatkozik be. Eddig leginkább színházi darabokhoz írt koncepcionális zenéit ismerhettük, most viszont egészen más oldalát mutatja meg szerzői egyéniségének: végigkomponált modern jazzkompozíciók láncolatát alkotta meg, tele izgalmas és szokatlan fordulatokkal.

A kvintett valamennyi tagja a hazai jazz- és könnyűzenei élet megkerülhetetlen egyénisége, előadóként és alkotóként egyaránt.

Mester Dániellel, Subicz Gáborral, Oláh Krisztiánnal és Hock Ernővel közösen a csapat olyan erőket szabadít fel, amelyek garantálják a kollektív eksztázist a hallgatók számára. A Daveform Quintet zenéje koncertről koncertre megújul, alkalmazkodik időhöz és térhez, folyamatos mozgásban van, csak egy-egy pillanatra pihen meg, hogy új lendületet gyűjtsön.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

A zenekar tagjai

Szegő Dávid - dob
Mester Dániel - altszaxofon
Subicz Gábor - trombita
Hock Ernő - nagybőgő
Oláh Krisztián - zongora

ATEMPO.sk