Éljen a Magyar Szabadság - Pál István Szalonna és Bandája ünnepi koncertje Dunaszerdahelyen

2024. március 13-án, szerdán 18.00 órakor kezdődik Pál István Szalonna és Bandája Éljen a Magyar Szabadság című ünnepi népzenei koncertje a dunaszerdahelyi csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Az előadás magját a 48-49 es szabadságharc hagyományainkban élő dallamai adják.

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Pál István Szalonna és Bandáját a Kárpát- medence népzenéjének a szeretete hívta életre.

Hivatásukként választották ennek a csodálatos világnak a tanulását, tanítását és megismertetését szűkebb hazánkban és szerte a nagyvilágban. Olyan örömzene a muzsikájuk, mely minden korosztály számára érthetővé és szerethetővé teszi a saját és a velünk élő nemzetségek hagyományos kultúráját. A szívet szorongató lassú dallamok, a virtuóz legényesek, a csárdások különleges világa, mind-mind megtalálható repertoárjukban.

Hangszereik között hallhatóak a hagyományos paraszti világ furulyái, dudái, a vonóshangszerek robosztus megszólalása és a méltón HUNGARIKUMMÁ vált cimbalom és tárogató is. Mindezeket a legszebb hangszer hangja, az emberi ének ragyogja be.

A zenekar tagjai mind a mai napig, a nemrégiben hetven esztendős Prima Primissima díjas Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Éltető erejük az a szeretet, ahogyan a zenekart fogadják az ország legkisebb falvaiban és a világ legnagyobb színpadain egyaránt.

Pál István 2015. évben Liszt Ferenc-díjas, 2017 évben pedig a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője lett. 2019. március 12-én vehette át Magyarország Érdemes Művésze díjat.

A belépőjegy ára 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk