Portugál - Egressy Zoltán színpadi műve a lendvai LEsZsZ Társulat előadásában Örsújfalun

2024. április 13-án, szombaton 18.00 órakor mutatja be a lendvai LEsZsZ Társulat Portugál című előadását Egressy Zoltán színpadi műve nyomán az őrsújfalui kultúrházban.

A Portugál az elmúlt évek leggyakrabban színre vitt kortárs magyar színdarabja. Akadt olyan év, amikor hat színház is műsorra tűzte Egressy Zoltán első színpadi művét. A bemutató a budapesti Katona József Színházban volt, 1998-ban.

A darab egy képzeletbeli magyar faluban, Irgácson játszódik, pontosabban a falu kocsmájában, ami természetesen a helyi köz- és magánélet gyújtópontja. Ide csöppen be az álmai országába, Portugáliába tartó, írói ambíciókat dédelgető fiatalember,
Bece.

Szerelem, féltékenység, álmodozás, kisstílű szélhámosságok, az alkohol okozta testi-lelki leépülés különféle fokozatai kerülnek elénk. A darabban – ahogy minden jó színpadra szánt műben – elválaszthatatlanul van jelen a komédia, a tragédia és a líra.

A belépődíj tetszőleges. Az előadás, nyelvezete miatt, 14 éven felülieknek ajánlott. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk