Adventi Ghymes koncert Komáromszentpéteren

Adventi Ghymes koncert Komáromszentpéteren

2015. november 27-én 18 órától Komáromszentpéteren a művelődési házban koncertet ad a Ghymes együttes, aki itt kezdi a ‘Mendika’ című karácsonyi turnéját. 

A koncert a helyi Mesefesztivál keretében valósul meg. Belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak.

 

FACEBOOK ESEMÉNY

 

A turné további felvidéki állomásai

December 3., 19.30, Kassa – Szent Erzsébet Székesegyház
December 6., 15.00, Szenc – Katolikus templom
December 12., 17.00, Deáki – Római katolikus templom
December 21., 19.00, Komárom – Jókai Színház

 

 

A Kossuth-díjas Ghymes együttes műsor a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nem csak – „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem főleg valami egészen más.

A Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes-zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.

aTEMPO.sk