Majorosi Marianna, a Csík Zenekar énekesnője

Majorosi Marianna, a Csík Zenekar énekesnője

Majorosi Marianna Kossuth-díjas (a Csík zenekarral) énekes, táncművész, pedagógus 1969. szeptember 15-én Békéscsabán született.

Középiskola elvégzése után Szarvason tanult a Brunszvik Teréz Óvóképző Főiskolán. 2001-ben néptáncpedagógus diplomát szerzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

Békéscsabán kezdett táncolni 9 éves korában. Végigjárva a létrát felkerült a Balassi felnőtt táncegyüttesbe. Szarvasra kerülve is táncolt a Tessedik táncegyüttesben és tanította az utánpótlást.

Övék volt a völgy – Presser, Karácsony és a Csík zenekar Gombaszögön (FOTÓK)

1990-ben a Magyar Állami Népi Együttes táncosa lett, 1995-től énekesi feladatokat is betöltött. 1996-ban a női tánckar vezetője lett.

 

Majorosi Marianna

 

1993-ban került Bodza Klárához, aki “igazi énekest” faragott belőle.

1994-ben Népművészet Ifjú Mestere címet kapott. Már és ebben az évben több zenekarba is bekerült, rendszeresen fellépett a Magyar Tambura zenekar, a Bekecs és a Süvöltő zenekarokkal

FOTÓBESZÁMOLÓ A CSÍK ZENEKAR KONCERTJÉRŐL

Legnagyobb sikereit a Csík Zenekarral érte el, többek közt Magyar Örökség díjat (2010), Kodály Zoltán-díjat (2010), Prima Primissima díjat (2010) és Kossuth-díjat (2013) is kaptak.

Országos ismertséget a Quimby Most múlik pontosan című dalának eléneklésével szerzett.

 

 

1998 óta Százhalombattán tanít éneket az ottani táncegyüttesnél, hat tanítvánnyal indult énekiskolát is vezet. Az aktív táncot a mai napig rendszeresen végzi. 2001-ben néptáncpedagógus diplomát szerzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Táncpedagógusi munkát első alkalommal a Bartók Táncegyüttesben Tímár Sándor asszisztenseként végzett. Kökény Richárddal közösen gyermek és felnőtt együtteseknél tanít. Munkáik láthatóak voltak a Szolnoki Fesztiválon, és a Magyar Néptánc Antológia műsorán. Az Ifjú Koreográfusok Versenyén szerepelt két koreográfia, melyben mint a táncanyagot betanító dolgozott. Siófokon az Aranykagyló Fesztiválon vezettek kurzust és rendszeresen tartanak táncházakat a Táncháztalálkozón és a Budapesti Évadnyitó Táncházakban.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András