25 éves László Attila énekes

László Attila

Ma 25 éves az erdélyi születésű fiatal énekes László Attila, a Csillag születik tehetségkutató 3. szériájának győztese. Kellemes bariton hangjával, dalaival hamar népszerűvé vált az egész Kárpát-medencében. Tartalmas dalai és jellegzetes bársonyos hangja a szívekhez szól.

László Attila a székelyföldi Kézdivásárhelyen látta meg a napvilágot 1996. október 18-án idősebb László Attila és Boros Éva gyermekeként, testvére nincs. Már kiskorában érdeklődött a zene iránt, ezért szülei tízéves korától zongorázni taníttatták. Orgonán játszani a helyi templom kántora tanította meg.

2010-ben jelentkezett az akkor első ízben, a kézdivásárhelyi vigadóban megrendezett Erdély Hangja című tehetségkutató versenyre, ahol a 165 induló közül a harmadik fordulóig jutott el, ám a döntőbe nem került be.

Néhány hónappal később, 2011 tavaszán benevezett az RTL Klub által rendezett tehetségkutató műsor, a Csillag születik versenyzői közé.

 

 

A válogatókon túljutva – a legjobb 24 előadó között – Máté Péter Most élsz! című dalát adta elő, amellyel bejutott a nyolc közé. A következő fordulókban Demjén Ferenc Várj, míg felkel majd a Nap című számát énekelte el, utána a Rómeó és Júlia című musicalből a Lehetsz királyt adta elő, majd Tabáni István Gyönyörű szép című dalát választotta, a legjobb négy közé pedig a Bergendy-együttestől a Mindig ugyanúgy és Charlie-tól a Könnyű álmot hozzon az éj eléneklése juttatta be. A június 4-én megtartott fináléban előbb Balázs Fecóval közösen a Korál együttes Hazafelé című számát adta elő, majd – már egyedül – Máté Pétertől a Zene nélkül mit érek ént énekelte el, és –

bár a zsűri nem neki adta a legtöbb pontot – a közönség szavazatainak köszönhetően ő nyerte meg a versenyt, valamint a vele járó fődíjat.

Első albuma – a verseny egyik jutalmaként – 2012 tavaszán jelent meg Ezer szív együtt dobban címmel, melyen Dandó Zoltán, Krenyiczki Ervin, Kovács Enikő és Závodi Gábor új szerzeményeit adja elő. Ugyanebben az évben, április 17-én kapta meg a magyar állampolgárságot. A középiskolát Magyarországon végezte el, az érettségi vizsgát követően három évig a Kőbányai Zenei Stúdió zongora szakára járt.

 

 

2016 óta ír saját dalokat, mert ahogy mondja, korábban ugyan próbálkozott, de nem volt honnan ihletet merítenie. “Ehhez kell tapasztalni és még mindig nem mondhatom, hogy én annyi mindent tapasztaltam volna” – mesélte az RTL Klub Fókusz című műsorában. Új lemeze Indulnom kell címmel 2021-ben jelent meg.

Énekelni sosem tanították, igazi őstehetségnek tartják a szakmában, aki nem akar a zenéjével sem a mainstream-hez igazodni. “Tudom, így az embert nehezebben kapják fel, én már régen eldöntöttem, hogy a nehezebbik utat választom.” - tette hozzá az énekes akivel Amerika, Ausztrália mellett a Kárpát-medence különböző pontjain találkozhatunk koncertjein.

ATEMPO.sk