Bruno Mars, a zenei mágus

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadója, az amerikai Bruno Mars ma ünnepli születésnapját.

Az énekes, dalszerző, producer Peter Gene Hernandez néven zenészcsaládban született Honoluluban, édesapja, a Brooklynból származó latin ütőhangszeres egy vegasi stílusú revüt szervezett, amelyben egész családja részt vett. Bruno Mars nem sokkal később a világ legfiatalabb Elvis-imitátora lett, majd szerepelt a Nászút Las Vegasba című filmben, amelyben a fiatalkori Elvis Presleyt alakította.

A középiskola elvégzése után költözött Hawaiiról Los Angelesbe, ahol Philip Lawrence-szel és Ari Levine-nel megalapította dalszerző-producer csapatát, a Smeezingtonst. A trió olyan előadóknak írt slágereket, mint Travie McCoy, Adam Levine, Flo-Rida vagy a Sugababes. Travie McCoy Billionaire című dalában a refrént már Mars énekelte.

 

 

 

Bruno Mars 2010-ben megjelent debütáló albumából, a Doo-Wops & Hooligansből hatmillió darab kelt el világszerte, a két évvel későbbi Unortodox Jukeboxból is közel hatmillió fogyott. Ahogy a The New York Times jellemezte Bruno Marsot, ő az egyik legsokoldalúbb és legjobb popelőadó, akinek könnyed és soulos hangja van, amit nagyszerűen tud variálni akár több zenei stílusban is.

 

 

2014-ben közreműködött Mark Ronson Uptown Funk-jában, ami hatalmas világsiker lett.

 

 

Harmadik 24K Magic című albuma 2016-ban jelent meg, mellyel szintén végig turnézta a világot. Az előző, óriási sikerű Moonshine Jungle World Tour-jára több mint kétmillió belépőt adtak el világszerte és 155 teltházas koncertet hozott.

 

 

2021-ben Mars és Anderson .Paak bejelentették, hogy felvettek egy új albumot a Silk Sonic név alatt.

 

 

Az énekes több mint egymilliárdos nézettséget ért el a YouTube videomegosztón, Grammyt kapott többek közt az év férfi előadója kategóriában, emellett a Billboard-díjat, a Brit Awardot, az American Music Awardot, az MTV Music Awardot is átvehette.

EZ, ATEMPO.sk