45 éves Kovács Patrícia színésznő

Ma ünnepli 45. születésnapját Kovács Patrícia színésznő és televíziós műsorvezető.

Budapesten látta meg a napvilágot 1978. május 11-én. 1991 és 1997 között az Újreál Gimnázium (mai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium) tanulója, majd 1999 és 2003 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt Máté Gábor osztályában.

 

 

2003-tól 2007-ig az egri Gárdonyi Géza Színház színésznője, 2009-től, két szezonon át a Vígszínház tagja volt. 2011-től szabadúszó 2017-ig. Szabadúszó évei alatt az Orlai Produkciós Iroda, valamint a Centrál Színház előadásaiban szerepelt. 2017–2021 között az Orlai Produkciós Iroda társulatának tagja lett, 2021-től pedig ismét a Vígszínház színésznője.

 

 

Játszott kortárs- és klasszikus darabokban, kőszínházi és független előadásokban, filmszínésznőként is ismert és elismert. Alakításai sorában megtalálható például az Éjjeli menedékhely Vasziliszája, az Elveszett paradicsom Mirája, a Györgyike, drága gyermek címszerepe, Natalja Ivanovna a Három nővérből, vagy Kornél a Vőlegényben.

Első filmes szerepe még 1996-ban volt a Raszputyin című filmben, majd egy évvel később az 1997-es Szórád-ház című négy részes sorozatban is szerepet kapott, ahol Zsuzsit alakította. A filmezés az Egyetem alatt is megtalálta, feltűnt a Csocsó, avagy éljen május elseje filmben, a Jadviga párnájában. Komoly sikert hozott neki a 2002-es Szerelemtől sújtva című film, hiszen a mű jelentős részében csak őt látjuk és az ő monológját halljuk. Ebben az évben szerepelt még a Szép napok című filmben is.

 

 

2015-től a Hungary’s Got Talent című tehetségkutató zsűritagja. Illetve ebben az évben készült el eddigi legjobb filmje a Félvilág, amelyben Elzát, a meggyilkolt kurtizánt alakítja.

A 2017–2018-ban sugárzott Korhatáros szerelem című televíziós sorozatban Eszter karakterét alakította, majd a Mintaapákban Lindát az óvónőt. Legújabb filmje a 2022-ben bemutatott Szia, Életem!.

 

 

Mindezek mellett rendszeresen szinkronizál is, volt már Jessica Biel, Charlize Theron, Natalie Portman, Ornella Muti, Judy Greer és mások magyar hangja. De egy Tankcsapda klippben is feltűnt már.

Férje Gusztos Péter volt, akitől egy közös kislányuk van, Hanna Lujza. Öccse, Kovács Ádám, szintén színész.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Orlai Produkciós Iroda