Énekes, zenész, műsorvezető - Kasza Tibor születésnapjára

Ma ünnepli születésnapját Kasza Tibor énekes, zeneszerző, producer, műsorvezető, a Crystal egykori frontembere.

Kasza Tibor Szegeden látta meg a napvilágot 1978. február 23-án. Szentesen nevelkedett, középiskolai tanulmányait a város Horváth Mihály Gimnáziumában végezte, irodalom-dráma szakon. Az érettségi után Budapesten a Toldy Mária Musical Stúdió növendéke volt, ahol megismerkedett Miklós Tiborral is, akivel a későbbiekben is együtt dolgozott.

Ezután következett a Kőbányai Zene Stúdió, ahol Sík Olga és Kósa Zsuzsa segítették pályáján.

Új típusú, ír zenei hangzású együttesét Crystal néven 1998-ban alakította meg testvérével, Gáborral és Lajtai Katival, annak frontembere volt 2010-ig.

 

{jamedia src="https://www.youtube.com/watch?v=gAe2mYv-Dbw" type="video" mtype="youtube"}

 

2 évig nem talált fogékony kiadót erre a zenére, addig főleg zeneszerzőként és producerként tevékenykedett. 2000-ben Michael Flatley hihetetlen sikere ráirányította a figyelmet erre a zenei világra, így kiadót is találtak majd kiadták első stúdió albumukat. Ezt még 5 album és számos kislemez követte az évek során. A Crystalt 2002-ben Artisjus-díjjal tüntették ki, míg 2005-ben övék volt az egyik legjátszottabb sláger Magyarországon. Olyan dalokat ismerhetünk tőlük, mint a Két utazó, az Ezer hold, a Fújja el a szél, a Jég a tűzben.

A zenekar 2010-ben feloszlott, ezt követően Kasza Tibor a szólókarrierjére koncentrált. Kasza Tibor 2008-ban kiadta első szólólemezét, Ha egy férfi igazán szeret címmel. 2022-ben zenei karrierjének búcsút intett.

 

{jamedia src="https://www.youtube.com/watch?v=3oIBfGHh1mg" type="video" mtype="youtube"}

 

2012-2013-ban a TV2 Nagy Duett című műsorának zsűritagja volt. Önálló televíziós showműsora 2013. augusztus 26-án indult el Kasza! címmel. A műsor hétfő esténként a Super TV2-n volt rendszeresen látható. A műsor 60 adást ért meg, ezt követően vették le a képernyőről 2015 májusában. Ő lett a műsorvezetője a 2017-ben képernyőre tűzött Pénzt vagy éveket! című műsornak is. 2022-től a Szerencsekerék műsorvezetője a TV2-n.

2017-ben megházasodott, felesége Kasza-Darai Andrea. 2018 novemberében megszületett első gyermeke, Lora Bella, 2022-ben pedig Liza Panna.

ATEMPO.sk
Fotó: Kasza Tibi Instagram