FELHÍVÁS! Március végéig várják a jelentkezéseket a HangHordozók versmegzenésítő versenyre

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és a Magyar Rádió és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) negyedik alkalommal hirdeti meg a kortárs versek megzenésítésének legnagyobb versenyét HangHordozók címmel.

Pályázni Az év versei 2018 kötetben szereplő bármely vers megzenésítésével lehet 2019. március 30-ig. A pályaműveket youtube/vimeo oldalra feltöltve várják (klipszerűség nem követelmény, videót vagy fotókat várnak az előadóról) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. A dalokhoz csatolni kell a kitöltött jelentkezési lapot!

JELENTKEZÉSI LAP

A magyar költészet napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőrendezvényeként, a kortárs magyar költészet népszerűsítése érdekében meghirdetett kiírásra egy pályázó maximum három művel nevezhet. A legjobb pályázatot benyújtókat a zsűri személyesen is meghallgatja az április 11-i döntőben.

2018-ban a felvidéke Zsapka Tina nyerte a versenyt, különdíjban részesült a dunaszerdahelyi Aranymetszés és a kassai Stefan Uhrinak. 2017-ben az Aranymetszés második helyen végzett, valamint a döntőbe jutott a kürti Hajnalvándor is.

A zsűri tagjai idén is:

Bonyár Judit (NeoFolk)
Csík János
(Csík zenekar)
Eredics Gábor
(népzenész)
Likó Marcell
(Vad Fruttik)
Váczi Eszter
(Váczi Eszter Quartet)

Az első helyezett 300, a második 150, a harmadik 100 ezer forintos díjazásban részesül.

Idén a döntőt az MTVA is közvetíti.

ATEMPO.sk