FELHÍVÁS! Házhoz megy a Zenede oktatási program a határon túl is

A Házhoz megy a Zenede oktatási programot 2012-ben hozta létre Bordás József dob-művész, Artisjus-díjas zenetanár. Azóta folyamatosan tartanak előadásokat országszerte és határon túli magyarlakta településeken és több mint 160 előadáson összesen 25.000 gyermek vett részt.

Az előadás az elmúlt években a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutatta be a (blues, swing, beat, soul, rock, pop) zenei stílusok érintésével.

A zenei misszió új programját 2019. januárjában indították turnéra, amin eddig 4500 általános iskolában és középiskolában tanuló gyermek vett részt. Ezúttal a rock zene hazai és nemzetközi megteremtőit mutatják be az új generáció számára: Radics Béla, Illés, Metró, Omega, Hobó Blues Band, Jimi Hendrix, AC/DC, Rolling Stones, The Beatles, Black Sabbath, Led Zeppelin, P Mobil, LGT, Edda, Tankcsapda és még számos ikonikus zenekar, rock zenész.

Céljuk emléket állítani a zenei nagyságoknak és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren játszásra. A magyar könnyűzenei értékek megismertetése, továbbadása és az anyaországhoz való ragaszkodás mélyítése. Szeretnének ablakot nyitni a zene sokszínű világára, és felhívni a figyelmet a zenetanulás, zenehallgatás fontosságára.

 

 

A legendás rocktörténeti személyiségeket Baricz Gergő énekhangjával és Nagy Zoltán gitárjátékával idézzük meg a gyermekek részére. A ritmusszekciót Megyaszay István és Bordás József alkotják.

Bordás József - a Házhoz megy a Zenede művészeti vezetője, a Magyar Jazz Szövetség alelnöke, Artisjus-díjas zenetanár, dob-művész.
Nagy Zoltán - Zséda, Kasza Tibi, Freddi, Pápai Joci, és még számos zenekar gitárosaként lett ismert
Baricz Gergő - az X-Faktor felfedezettje, zenetanár, a hazai rock élet szerves része
Megyaszay István - a Piramis basszusgitárosa, zenetanár, a Blasius gitárok endorsere

Ezúttal várják a határon túli magyarlakta települések művelődési intézményeinek jelentkezését a 2020-as Házhoz megy a Zenede határon túli turnéjához (Felvidék - Erdély - Kárpátalja – Vajdaság).

További információk a +3630-9756-843 telefonszámon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen.

EZ, ATEMPO.sk