Kétforintos dal - a P.Mobil 50-es jubileumi koncertje a tévében

Kétforintos dal - a P.Mobil 50-es jubileumi koncertje a tévében

Rocktörténelmi pillanatot örökített meg a Duna: a műfaj himnuszai elevenednek meg a P. Mobil jubileumi koncertjén. A legendás zenekar fennállásának 50. évfordulóján teltházas életműkoncertet adott tavasszal az Arénában. A közmédia csatornájával a világ magyarsága együtt nosztalgiázhat július 21-én 21:45-től.

De a rock rajongói már 20:50-től a Nyári emlékek – Hogy volt?! különkiadás vendégével, Nagy Feróval és slágereivel hangolódhatnak.

A hardrock hazai meghonosítójának számító P.Mobil áprilisi koncertjén tízezer ember zengte a rockzenei klasszikusokat, a többi mellett a Rocktóbert, a Honfoglalást, a Kétforintos dalt, valamint az év zenekara, az Ismerős Arcok dalának, a Nélkülednek a feldolgozását.

 

P. Mobil

 

Az „Örökmozgóként” elhíresült együttes ünnepi repertoárjába az új szerzeményekből is válogatott. Az este hangulatát vendégművészek – Tunyogi Bernadett színész, énekes és Závodi János, a Piramis gitárosa – fellépése fokozta. A zenekar néhai énekesének, Tunyogi Péternek lánya már kisgyermekkorától része az együttes hétköznapjainak, a közös zenéléssel életben tartják édesapja emlékét. A koncert záró dala, a Ha újra kezdeném a 15 éve elhunyt zenész előadásában csendült fel, a stadionban ezrek énekelték egy emberként az emlékére.

Az 1973 óta aktív P.Mobil dalai generációkat kötnek össze. A magyar könnyűzenei élet meghatározó együttese a fél évszázados alkotómunka után már a következő 50 évre készül.

 

 

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Lakatos Péter / MTI