Idén lenne 80 éves Szécsi Pál - tiszteletére nagyszabású emlékkoncertet rendeznek

Az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Szécsi Pál tiszteletére rendeznek emlékkoncertet születésének 80. évfordulója alkalmából március 10-én a Budapest Sportarénában.

Az est során mások mellett Miller Zoltán, Nagy Sándor, Pál Dénes, Serbán Attila énekli el a nagy Szécsi Pál-slágereket, kísér a Magyarul Szeretjük! zenekar.

A koncerten megszólal egyebek között a Csak egy tánc volt, az Egy szál harangvirág, a Gedeon bácsi, a Karolina, a Két összeillő ember, az Én édes Katinkám, a Szeretni bolondulásig, A távollét, a Kósza szél, a Mint a violák vagy a Pillangó című szám is.

 

Szécsi Pál emlékkoncert

 

Szécsi Pál a hetvenes évek első felének egyik legnagyobb magyar sztárja volt, holott mindössze néhány év adatott meg arra, hogy a rivaldafényben álljon. A hányatott sorsú, apját hamar elvesztő, majd anyja által magára hagyott és így állami gondozásba került kissrác felcseperedve nyomdai segédmunkás és strandkabinos volt, amikor egy véletlen folytán manöken lett, majd alig 21 évesen néhány dalt el kellett énekelnie a kifutón.

 

Szécsi Pál

 

Tehetségére hamar felfigyeltek, énekesi karrierje gyorsan beindult, az ország kedvencévé vált, dalait milliók dúdolták. Életében csak két nagylemeze jelent meg.

 

Szécsi Pál

 

Szerelme, a színésznő Domján Edit halálát nem tudta feldolgozni, mindössze 30 éves volt, amikor 1974 áprilisában öngyilkos lett. Halála után még tíz lemez jelent meg tőle. 

ATEMPO.sk
Fotó: Főfotó, Szalay Zoltán, Urbán Tamás / Fortepan