A nemzet aranyai – a férfi vízilabda válogatottról készült sportfilm a tévében

2022. és 2023. legnézettebb magyar mozifilmje, A nemzet aranyai a tévében lesz látható március 15-én.

A magyarok vendégszereteténél már csak a magyar szurkolók szeretete híresebb talán. Nem hiába emlegetik +1 csapattagként a magyar szurkolókat. A sport mindig is nagy összetartó erő volt. Ennek egyik mesebeli eseménysorozata, a legendás magyar férfi vízilabda válogatott 1997-2008 közötti aranykorszaka volt, melyre most is ugyanúgy libabőrözünk.

Ilyen siker sorozatra ezidáig nem volt még példa a világon… Erről a hihetetlen teljesítményről készült film, melyben a csapat tagjai, edzőjük, ellenfelei szólalnak meg és mutatják meg az emberi oldalról, hogy mi játszódott a nyilvánosság háta mögött. Hogy milyen csínytevések, nem várt események, érzelmi viharok voltak a csillogó aranyeső árnyékában. A magyar csapat tagjai, Bededek Tibor, Kásás Tamás és Varga Zsolt vezetésével nyíltan vallanak a kínokról, az emberi kapcsolatokról a mindennél szorosabb bajtársi, baráti kapcsolatokról.

 

 

A filmet decembertől az RTL+-on is meg lehet nézni, március 15-én, pénteken 21.30-tól pedig az RTL-e is látható lesz.

Az üzenete felülemelkedik egy sportfilmnél, példaként jár elöl az emberség, a kitartás, az összetartás területén. Elindult egy saját úton és magától avanzsálódott motivációs filmmé minden korosztály számára, ahogy hitet adott a mindennapi élet nehézségeiben. Megoldást nyújtott generációk közötti szakadék építésében, a különböző sportágak utánpótlás nevelésében, vagy - profi sportolók esetében - világversenyek mentális felkészülésénél.

A film megmutatja, hogy mindenből van kiút, ha olyan emberekkel vesszük körbe magunkat, akikre felnézhetünk, akikben meg tudunk bízni.

Egy mindenkiért, mindenki egyért!

ATEMPO.sk / RTL