A Parkfoglaló opera gála Balga Gabriellával a tévében

Az Eiffel Műhelyházat körülölelő egyhektáros Kodály Zoltán nevére keresztelt park, a szabad ég alatt teremtett lehetőséget az Opera művészeinek, hogy grandiózus keretek között térhessenek vissza a zeneszerető közönséghez 2020 augusztusában.

A Parkfoglaló gála sztárvendége a világhírű tenor, Jonas Kaufmann volt, de fellépett a felvidéki Balga Gabriella is.

Az eseményről készült felvétel 2024. március 17-én, vasárnap 22.25-től lesz látható az M5 csatornán.

 

A műsor első két részében a nemzetközi és magyar operairodalom népszerű részletei csendülnek fel Donizettitől Puccinin és Wagneren át Ránki Györgyig, de a könnyedebb műfaj felé is kitekintünk az operai igénnyel megírt Porgy és Bess, West Side Story és A denevér című darabokkal.

Közreműködik Balczó Péter, Balga Gabriella, Bátori Éva, Boncsér Gergely, Fodor Bernadett, Fried Péter, Haja Zsolt, Kálmándy Mihály, Keszei Bori, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meláth Andrea, Palerdi András, Rálik Szilvia, Schöck Atala, Szabóki Tünde, Szántó Andrea, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szvétek László és Wiedemann Bernadett.

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor). Az OPERA Zenekart a magyar művészek programjában Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám korábbi főzeneigazgató és Rajna Martin ifjú karmester irányítja.

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk
Fotó: balgagabriella.com